Pobjedu u novom izazovu MasterChefa odnijeli su Doris i Petar s jelom pod nazivom „Piletina na žitu“. Njihova kulinarska poslastica koju su servirali u prvom danu „ciklusa parova“, uključivala je piletinu s jabukom i đumbirom, kremu od graška i ukiseljenu ciklu. Jelo je od žirija dobilo komplimente za tehničku izvedbu i sklad okusa. Chef Mario pohvalio je njihovu preciznost, istaknuvši da su svi elementi jela funkcionirali. Doris je s ponosom zaključila: „Mislim da smo odradili vrhunski posao, kao da oduvijek kuhamo zajedno.“
Svaki par imao je priliku birati između dvije kutije – jedna je nudila mogućnost korištenja modernih električnih uređaje poput miksera, dok je druga sadržavala samo osnovni pribor poput kuhača i zdjela, zbog čega su se morali osloniti na tradicionalne metode kuhanja.
Međutim, kako su se opcije skrivale ispod kutija iznenađenja, nisu znali koju točno odabiru. Glavna namirnica svima je bila piletina, a zadatak je zahtijevao jelo s pet komponenti i tri tehnike, koje je moralo biti skuhano u 45 minuta.
Pokazalo se da to vrijeme ipak nije dovoljno za sve parove, jer su neki pred žiri donijeli sirovu piletinu. Bili su to parovi Moris i Tin te Ljiljana i Iva, čija su jela na kraju, zbog sirovog mesa, proglašena najlošijim.
Među parovima, istaknuli su se Eni i Sergio, koji su također, kao Doris i Petar, dobili pohvale za tehničku izvedbu, iako je chef Goran napomenuo da im je nedostajalo malo kiseline za savršen balans okusa.
Dinamična borba između tradicionalnih i modernih tehnika se nastavlja, a u tjednu parova tek ćemo vidjeti što kandidate još čeka.