To je to što me zanima!

Diskusija: Sviđa li vam se emisija "Jezikova juha"?

Za razliku od ostalih kuharskih showova koji se prikazuju televiziji 'Jezikova juha' donijela je pred hrvatske gledatelje jedan sasvim novi format
Vidi originalni članak

Dosad smo u kuharskim showovima gledali većinom iste stvari. Nekoliko profesionalaca ili amatera natjecalo se tko će pripremiti bolje jelo. U 'Jezikovoj juhi' dobili smo nešto sasvim novo. Stephan Macchi obilazi restorane koji imaju problema u poslovanju te im pokušava pomoći da opet budu uspješni. Zbog toga u emisiji imamo priliku vidjeti s kojm se sve problemima suočavaju ugostitelji u svom poslovanju. Zanimljivosti showa pridonosi i energični Stephan koji svima u lice govori što ne rade dobro i što bi trebalo popraviti. Kako svojim komentarima kuharima, konobarima i vlasnicima često 'digne tlak' u 'Jezikovoj juhi' ne nedostaje svađa i konfliktnih situacija. Takvim formatom show je postao sličan realityju, no u isto vrijeme odmaknuo se i od klasičnih kuharskih emisija jer u njemu nema recepata i sličnih stvari na koje smo navikli dok gledamo kuhanje na televiziji. Mislite li da je ovakav kuharski format bolji od klasičnog? Što mislite o Stephanu? Mislite li da su svađe u emisiji namještene? Smatrate li da Macchi svojim savjetima uistinu pomaže restoranima u koje dolazi? Koji vam je najbolji kuharski show na televiziji?

Idi na 24sata

Komentari 68

  • mlaggio 19.02.2010.

    mislim da stefanu ne dozvoljavaju da se skroz opusti i zeza ali ono što sam vidio ..on je totalno luuud. ima fantastičan smisao za humor,samo što ga ovi balkanci ne kuže. puni smo taštine . malo je i namještenih scena ako netko još nije vidio parodiju na jezikovu juhu neka pogleda na ova 2 linka spektakl:)))))))) http://www.youtube.com/watch?v=awG53RI0Cbc http://www.youtube.com/user/sofateve#p/a/u/1/awG53RI0Cbc

  • Branimirac 12.01.2010.

    Dok su gosti pojeli glavno jelo apservira im se zajedno.Znak je da se može uzeti tek kada gost stavi vilicu i nož na tanjur ili žlicu.Ako nije tako onda se prije pita vaše dopuštenje molim slobodno.Ja se nadam da ste bili zadovoljni.Ako jesu eto ja ču to prenjeti kuharu ili sugestiju ako nije dobro.Još nešto.Tanjur se UVIJEK STAVI DVA PRSTA OD RUBA STOLA.Pita se gosta dali su za neki dester te im se prezentira i satsav na zahtjev gosta i pita ih se jesu li za kavu možda. Što se tiče računa i naplate:Konobar mora imati što manje doticaja s novcima ispred gosta.Dakle postoje korice u koje gost stavi novac s računom kojeg je dobio te se ode do šanka promjeni ako treba te vrati gostu s osmjehom i HVALA.Na kraju se zahvali gostu i te poželi ponovnu dobrodošlicu.Ja sam KONOBAR pa sam to napisao da se malo naučee nekim stvarima posluživanja gosta.KUHARU SVAKA ČAST NA OBUCI OSOBLJA U UGOSTITELJSTVU. Pozdrav od BRANIMIRA VUGLAČA.

  • Branimirac 12.01.2010.

    Dok popiju aperitiv i čekaju hranu pita se gosta dali su za neko vino te im se przentira i priloži vinska karta na kojoj je naziv vina i njihova berba. Ako je u pitanju juha.Juha se poslužuje u jušnoj šaliti ili iz jušnika te se gostu priđe s lijeve straneZašto?Da je lakše juhu staviti u tanjur šeflom ili zaimačom.Ako je u šalici ili tanjuru?Žlica ide s desne strane a poluga s desne ili je već stol serviran za doček gosta ili uzvanika.Gostima se zajedno apservira-diže tanjur jedino ako gost inzistira.Pita ih se dali su bili zadovoljni.Stavi ima se salata s desne strane koso od tanjura u kut.Uzme se ubrus u ruku i polsluže se prvo dame a onda muške.Meso ide uvijek s desne strane gosta a tanju s bažurom restorana isperg gosta što bi kuhar trebao znati.Zaželi im se dobar tek i ako bilo što trebaju neka dignu ruku samo i ostavi ih se da u miru pojedu.Promjeni im se pepeljara ko su pušači prije jela.Ako je čaša od vina prazna samo ima se malo dotoči ALI NE DO POLA ČAŠE NIKAKO.

Komentiraj...
Vidi sve komentare