To je to što me zanima!

Detalji skandala organizacije Naomi Campbell: Evo na što su sve potrošili milijunske donacije

Umjesto onima kojima treba, donirani novac popularna britanska manekenka Naomi Campbell trošila je na cigarete, putovanja, osiguranje, hotele i večere...
Vidi originalni članak

Britanski supermodel Naomi Campbell (54), poznatija u modnom svijetu kao 'Crna pantera', rasplakala se ispred novinara u Parizu nakon pitanja o rasipanju novca svoje dobrotvorne organizacije 'Fashion for Relief', osnovane 2005. godine, nakon uragana Katrina koji je razorio New Orleans.

Negirala je optužbe u vezi rastrošnog korištenja novca i da nije proslijedila potrebitima onoliko novca koliko je trebalo. Tamošnja Komisija za dobrotvorne svrhe otkrila je kako je od prikupljenih 5,8 milijuna eura između 2016. i 2022. godine, samo 467 tisuća eura završilo u pravim rukama. Odnosno, samo 8,5 posto prikupljenih sredstava dobili su potrebiti.

TAJNE SUPERMODELA Naomi je sakupljala smeće, a Claudiju proganjali obožavatelji

- Tek sam danas saznala za nalaze i iznimno sam zabrinuta - rekla je Campbell za novinsku agenciju Associated Press i dodala kako ona nije osoba koja 'kontrolira' dobrotvornu organizaciju.

Britanski Daily Mail navodi kako je spomenuta organizacija potrošila više od 14 tisuća eura na let do francuske Nice, a potom i više od 9,3 tisuće eura na boravak u jednom luksuznom hotelu.

Mračne 90-e Naomi Campbell: 'Droga me je gotovo ubila. Bilo je jako bolno'

S optužbama se suočila u Parizu, u kojemu se pojavila na gala večeri na kojoj joj je počašćena najprestižnijom kulturnom nagradom u Francuskoj. Tad je saznala i da joj je Komisija za dobrotvorne svrhe zabranila daljnje obavljanje funkcije i dužnosti povjerenika dobrotvorne organizacije 'Fashion for Relief'.

To je slomilo britansku manekenku pa je briznula u plač prije nego što je emotivno zagrlila francusku ministricu kulture Rachidu Dati, navodi Daily Mail. Komisija za dobrotvorne svrhe u međuvremenu je priopćila kako je više od 400 tisuća eura prikupljenih donacija u organizaciji Naomi Campbell vraćeno donatorima kako bi se spriječila daljnja eksploatacija sredstava.

The Guardian navodi kako je istraga počela u studenom 2021. godine, a privremeni upravitelji otkrili su da je udruga nesolventna i da ne može isplaćivati vjerovnike. Povjerenstvo koje je istraživalo organizaciju zaključilo je da je bilo ozbiljnih prekršaja, lošeg financijskog upravljanja i kaotičnog vođenja evidencije.

NESTAŠLUCI Ljubavni trokuti: DiCaprio je 'mutio' s Naomi i Rihannom

Fakture se nisu čuvale, a nisu postojali ni zapisnici o odlukama sa sastanaka. Campbell je za let koji je nju i donatora odveo na jedan događaj prikupljanja sredstava u Cannesu stajao 15.000 eura, soba je plaćena 3000 eura po noći, a njezin osobni tjelohranitelj više od 4000 eura.

Na spa tretmane, poslugu u sobu, kupnju cigareta i hotelskih proizvoda tijekom putovanja manekenka je potrošila 8000 eura. Naomi se branila da su ti troškovi naknadno naplaćeni donatoru, ali istražna komisija nije o tome pronašla dokaze.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare