Delikatna namirnica ostavila je kuhare amatere bez ideje, što je na kraju rezultiralo niskim ocjenama. Najgore su prošle Andrea i Barbara, koje je Tomislav Špiček još prije same pripreme srnećeg filea upozorio da radije ne pripreme ništa, nego da unište ovu cijenjenu namirnicu.
- Ja neću ni probati ovo meso jer je kompletno sirovo, zna se da inače uvijek preferiramo medium, a ovo je daleko od toga - rekla je Mateja Domitrović Sabo, s kojom se složio i Ivan Pažanin te dodao kako im ni riba nije uspjela jer je presuha. Za dva loša tanjura arhitektice su zaradile ukupno samo 9 bodova. No, one nisu jedine koje su pogriješile. Sa samo jednim bodom više mogle su se 'pohvaliti' Loreta i Ivana, koje su također presušile ribu.
- Kad se koža odvaja od mesa, to znači da je vrag odnio šalu! Žao mi je vas, ali žao mi je i sebe koji to moram kušati - kazao je Mate Janković na što se nadovezao splitski kolega:
- Daleko smo dogurali i moramo početi ozbiljno ocjenjivati - zaključio je Pažanin. Za razliku od cura, Nikolina i Otto ponovno su zadovoljili iskusna nepca žirija te su za svoje inovativne i ukusne recepte dobili visokih 29 bodova.
- Mišanca je odlična uz ovu ribu, tijesto je perfektno, sve je fantastično - zadovoljno je kazao Pažanin s kojim su se svi složili.
- Vi pokazujete jednu zavidnu količinu znanja, sve je perfektno odrađeno i mislim da bi i ostali kandidati mogli puno naučiti od vas. Zato ste i ovdje, da međusobno dijelite dobre recepte i učite jedni od drugih - pohvalio ih je Mate.
Na kraju večeri, kada se sve zbrojilo i oduzelo, na vrhu ljestvice ponovno su bili Nikolina i Otto, koji su postali vođe prvog tima. Nakon njih su slijedili Martina i Ante koji će sljedeći tjedan ići na zasluženi godišnji odmor, a treći na ljestvici postali su vođe drugog tima – Barica i Ružica.
Mladi zaljubljeni par u svoj je tim Zlatno prase pozvao Josipa i Miroslava, Loretu i Ivanu te Andreu i Barbaru, dok su se Stare puce, koje predvode simpatične sestrične, odlučile za Žutog i Ćaleta, Ivana i Roberta te Vjekoslava i Davorku.