To je to što me zanima!

Crveni rasturili večeru, a onda je slijedio šok: Marjana u 'Hell's Kitchenu' zamijenila je timove

Koliko su kandidati bili zagriženi da upiju što više informacija i ne razočaraju chefa, pokazali su zapisujući sve njegove savjete i važne informacije kako ništa ne bi prepustili slučaju.
Vidi originalni članak

U 'Hell's Kitchenu' stiglo je vrijeme za još jednu večeru za goste, ali i još jedne eliminacije. Prošli servis završili su plavi, pa crveni sad žele ispraviti pogreške i ponovno se uzdignuti. Nominirani Domagoj priznao je Mauru da nosi mali pritisak crne pregače i želi se dokazati:

BIT ĆE SUZA I OPTUŽBI U novoj večeri u 'Hell's Kitchen' Gretić će šokirat eliminacijama: 'Definirao si što znači licemjerje'

- Danas dajem 200 posto od sebe. Sve mora biti savršeno.

Chef Gretić okupio je timove i najavio im novost – večeras će za goste pripremati novi meni, ovaj put i desert.

- Sedam novih jela, kompliciranijih nego prošli put. Kako rastete, tako rastu i jela - kazao im je.

Koliko su kandidati bili zagriženi da upiju što više informacija i ne razočaraju chefa, pokazali su zapisujući sve njegove savjete i važne informacije kako ništa ne bi prepustili slučaju. Za hladno predjelo gosti će moći naručiti tuna tataki ili roast beef, grilanu cikoriju i vinaigrette. Topla predjela dana će biti štrudla od krvavice s chutneyjem od jabuke i rižoto od cikle s kremom od gorgonzole i pekan orasima. Glavno jelo su janjeći rack u bilju, chimichurri s inćunima, prženi batat i paljeni poriluk ili file orade, beurre blanc, čumule, rissole s ružmarinom, komorač. Prvi desert na večeri bit će crumble od jabuke uz creme anglaise.

I dok su neki kandidati bili uzbuđeni zbog novih izazova i jela koja dosad nisu spremali, neke je ulovila prilična panika.

- Jako kompleksno, ima puno detalja koje treba zapamtiti - komentirao je Josip.

Kako pripremiti jela i pravilno servirati, kandidatima su prezentirali chef Gretić i njegovi sous chefovi. Za studiranje recepata i pripremu timovi su imali dva sata.

- Ako ne izletimo na predjelu, bit će dobro! Chefe, oprostite! - šalio se Roko Ć.

Timovi su se povukli u kuću kako bi dogovorili taktike i što bolje se pripremili, a dobili su priliku i kušati jela koja će pripremati te otkriti sve okuse i teksture. Priprema je krenula, a timovi su se podijelili po stanicama i svatko je imao svoj zadatak. Sve su nadgledali ''vođe'' Mauro i Vehid. I dok je crveni tim izgledao prilično skladno, sitne nesuglasice ''tresle'' su plave. Domagoja je živcirala Marjana svojim brojnim pitanjima, a Tomislav i Lucija zaključili su kako dosad nisu baš najkvalitetnije komunicirali.

- Spremni smo za večeru - poručio je zadovoljno Dominik s druge strane zida.

Chef Gretić okupio je timove kako bi ih podijelio u brigade. U plavom timu Tea i Marjana zadužene su za hladna predjela, Domagoj i Tomislav za topla. Glavna jela radili su Lucija i Marko, Mauro je na prilozima, a Josip na desertu. Crvenom timu chef je poručio da će biti trčanja jer ih je dvoje manje. Roko K. i Sara su na hladnim predjelima, topla rade Dominik i Chiara. Glavno jelo spremao je Vehid, a priloge Roko Ć. Kad Roko K. završi s hladnim predjelom, pridružit će se Vehidu, dok će se Sara pobrinuti za desert.
Restoran je otvoren i krenule su prve narudžbe. Panika u plavoj kuhinji je krenula, a Marjana je imala pitanja za svakog od svojih kolega. Prve narudžbe chef Gretić plavima je vratio.

- Događaju se greške, jedna za drugom za trećom. Očekujem da je to to, da mi već idemo kući leći - Lucija je bila uvjerena.

Crveni tim kao na traci slagao je, pak, svoja hladna predjela, a imali su i taktiku za pamćenje narudžbi. Prvi problemi stigli su na toplom predjelu. Chiara je poslužila hladnu roladu koja joj je vraćena, a tako je zeznula i Dominika čiji je rižoto za isti stol bio spreman.

- Ako ništa nije vani za minutu, vaš servis je gotov - poručio im je chef, no uspjeli su:

- Sad digni tempo.

'HELL'S KITCHEN' Crveni pobijedili u izazovu pa osvojili masterclass i oduševili chefa: 'Bez ijedne zamjerke...'

U plavom timu Lucija se požalila da nema komunikacije, a na nekoliko njezinih pitanja upućenih Mauru nije dobila odgovor.
Chef Gretić opomenuo je Maura, Marka i Luciju da nisu usklađeni i neće tanjur dovršiti na vrijeme, a Lucija se pravdala kako je izrekla sve naglas, no suradnja je zakazala.

- Svatko radi onako kako on želi - zaključila je i dodala:

- Tu mi sve lađe padaju u vodu. Kad netko tko bi trebao biti vođa tima ne može izustiti ništa.

S druge strane,  Marko je smatrao da ni Lucija dobro ne komunicira i nisu usklađeni.

- Vi niste 'T' od tima - chef Gretić je kazao ljutito.

Problemi u plavom timu su se nastavili, a glavna jela nisu izlazila na stolove. Vrijeme pripreme samo se gomilalo.

- Chef me opominje za moj nedostatak komunikacije, a jedina vokalna u cijeloj kuhinji sam ja - ogorčena je bila Lucija koja se potpuno pogubila u pripremi janjećeg racka.

- Kad mogu očekivati prva glavna jela vani? - nije odustajao od plave kuhinje chef, a oni nisu znali ni koliko im treba za ribu ni za janjetinu.

- Ajmo ća, ljudi! Dva nominirana! - viknuo je chef i plavce poslao u kuhinju, no zamolio je Marjanu da ostane za radnom jedinicom.

- Treći servis nam je prekinut, osjećaj ne može biti gori - Marko je komentirao.

Tuga, razočaranje, ljutnja i bijes nisu se mogli sakriti kad su plavi ušli u kuću. Odluka o nominiranima bila je prilično laka – Lucija i Marko koji su zakazali na glavnim jelima.

- Ne da mi se, ne mogu se smiriti - Lucija je plakala, uvjerena da upravo ona ide kući.

- Plakanje neće pomoći. Treba sjesti, promisliti, fokusirati se za dalje - Marko je poručio.

Lucija je prigovorila Mauru da danas nije bio dobar vođa, a on je kazao:

- Taj neuspjeh dolazi i od mene, ja sam lider... Što da ja kažem osobi koja plače?

- Cijelo vrijeme govorim svima sve... Podrške uopće nema, samo se cijelo vrijeme izvlače moje greške koje ja mogu podnijeti i stvarno sam radila na njima, ali drugi svoje greške apsolutno ne priznaju jer kao ne postoje. Stari moj, postoje! - plakala je i dalje Lucija, dok ju je tješila Tea.

A dok su se plavci ''hladili'' u kući, chef Gretić zaposlio je Marjanu – morala je pomoći crvenima i olakšati im odrađivanje ostatka narudžbi, a oni su je sa zadovoljstvom primili u svoju kuhinju.

- Marjana, vidi kako je ovo lijepo, svi zajedno rade - Marjani je pokazivao crvene chef.

- Samo da sam se maknula iz te negative, taj osjećaj je bio lijep - kazala je Marjana misleći na plavi tim.

- Odradili smo lavovski posao i opet večeru plavaca... Jako sam ponosan - Dominik je priznao.

Chef je čestitao crvenima i proglasio uspješan kraj servisa:

- Hvala vam za ovo večeras, od srca.

- Marjana jako lijepo pomogla, dobro nam je uletio par ruku - Roko Ć. je kazao, a crveni su proslavili zagrljajima.

Po povratku u kuću čestitali su im i plavci, a Lucija je opet počela plakati:

- Očito ne mogu funkcionirati u ovakvom kolektivu. Znam da idem kući sto kroz sto.

Stiglo je vrijeme za eliminacije... Plavci su imali otprije nominiranog Domagoja, a pridružili su mu se Marko i Lucija. 

- Mislim da s nama treba stajati i Mauro - komentirala je Lucija.

Mauro je komentirao da su Luciju nominirali zbog mesa, a Marka zbog sirove ribe.

- Upravo si izdefinirao što znači licemjerje! - zamjerio mu je chef i dodao:

- On je žurio s ribom da bi uhvatio janjetinu. I pokušao je! Sram te može biti.

- Zablokirala sam jer nisam dobila nikakvu podršku - Lucija nije mogla zaustaviti suze ni pred chefom, još jednom dodavši kako Mauro nije bio pravi lider na današnjoj večeri.

- Sjajan ste tim svi zajedno, svatko samo za sebe... Tako nikad nećete uspjeti. Crveni su ginuli jedan za drugoga jer su tim - Gretić je nastavio.

Chef Gretić na mjesto za nominirane pozvao i Marjanu, dodavši da je i ona griješila danas na hladnim predjelima.

- Nisam ih tražila pomoć jer mislim da je možda ne bih dobila - priznala je chefu.

Na Chefovo pitanje, Tea je kazala kako je u njihovu timu najveći egomanijak Domagoj, a on nije imao nikakav komentar na to, osim da se trudi igrati timski.

- Ti se uopće ne trudiš raditi kao tim... Ja radim ovo 30 godina, znam kako se netko trudi da radi timski, ti ne - iskreno mu je svoje mišljenje kazao i chef.

Na iznenađenje svih prisutnih, chef Gretić zamolio je Marjanu da skine svoju plavu kutu. I kad su svi mislili da upravo ona napušta show i da je to zadnje iznenađenje dana, chef Gretić dobacio joj je novu crvenu kutu i obavijestio je da ima novi tim.

- Veselim se, dočekuje me novi tim, bez osuđivanja... To je lijep osjećaj. Ciao, plavi! - priznala je Marjana, vidno zadovoljna.

- Sad ćeš vidjeti kako se radi! - zagrljajima su je dočekali crveni.

A kako će se nova crvena članica snaći u svom prvom izazovu i što još čeka kandidate, gledatelji će doznati već u srijedu u 21.15 sati na RTL-u u 'Hell's Kitchenu'. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Tweety123 28.02.2024.

    Da, Domagoj krivo napisala

  • Prvi put komentiram 24.02.2024.

    Mislim da si pomijesao imena. Mislis na Domagoja a ne Dominika

  • Tweety123 24.02.2024.

    Nije fer prema crvenima to što je sad Gretić napravio. Trebali su odlepršati Lucija ili Dominik a ne napraviti zamjenu i to uvaliti im osobu koja ne zna i zbog koje će zaštekati.  Lucija po ne znam koji put dobiva priliku i to nije u redu. Od tri servisa dva im propadnu  zbog Lucije toliko o tome koliko zaslužuje biti tamo a da ne govorim o ponašanju  nje i Dominika! Strašno

Komentiraj...
Vidi sve komentare