To je to što me zanima!

Coppola napustio Dubrovnik: Jeo je puževe, a ponio je liker...

Redatelj je u petak poslijepodne privatnim zrakoplovom otišao iz Dubrovnika. Oskarovca su očarale ljepote Starog grada pa je inzistirao na večeri unutar zidina
Vidi originalni članak

Redatelj filma “Kum” večeru u dubrovačkom luksuznom restoranu platio je 310 kuna. Preskočio je desert.

- Bila nam je čast ugostiti ga. Francis Ford Coppola pravi je gospodin. Srdačan, nimalo umišljen i susretljiv čovjek - hvalio je Amerikanca Saša Šobot, voditelj marketinga restorana Proto.

Kuhar Branko Kusovac redatelju je preksinoć pripremio dubrovačke specijalitete. Coppola (72) naručio je puževe na pelješki način i zapečeni file od orade s pastom od crnih maslina. Hrana ga je oduševila, ali preskočio je desert. Probao je i domaći pelješki liker od šipka. Piće mu se svidjelo pa mu je osoblje restorana darovalo bocu. Coppolu je u obilazak grada poveo predsjednik uprave Excelsior hotela, u čijoj luksuznoj vili Agava je i odsjeo. Oskarovca su očarale ljepote Starog grada pa je, doznajemo, inzistirao na večeri unutar dubrovačkih zidina.

- Bio sam ovdje prije 50 godina. Grad se promijenio. Postao je turistička meka - rekao je Coppola.

Dubrovnik je napustio u petak poslijepodne privatnim zrakoplovom.

Tajna ukusnih puževa je u pelješkom bijelom vinu

Luksuzni dubrovački riblji restoran Proto redatelju Coppoli poslužio je puževe u bijelom vinu, češnjaku i maslacu. Ondje je nekoć jeo i engleski kralj Eduard VIII. Specijaliteti kuće su punjeni zapečeni jastog s rižotom od divlje riže, tartufa i gljiva, ribarska juha u šalici i druga jela.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • GlobalHawk 31.03.2012.

    gleč ovako - jeftinije je sjediti u Marriotu ili u Burj Al Dubai - i ništa dalje netreba filozofirati.. Ili di god hoćeš. Za 42 Eu = 56 US$ jedem ko kralj na Tenerifima 5 dana. I to ne puževe.

  • GlobalHawk 31.03.2012.

    310 kuna za predjelo i dvije čaše vina? I to puževe , ahahahahahahahahaha. U barceloni sam platio ručak za dvije osobe kilu školjki, i kilu kozica , dvije butelje vina - 21 Euro. A na Tenerifima sam platio to isto 10 EU. Da mi netko pokuša naplatiti predjelo 50 EU - zvao bi mu IRS odmah. Koji mamlazi , nevjerojatno, i još se hvale s time...

  • kfabris 31.03.2012.

    Bijeli dingač ? Svaka čast !

Komentiraj...
Vidi sve komentare