Redatelj filma “Kum” večeru u dubrovačkom luksuznom restoranu platio je 310 kuna. Preskočio je desert.
- Bila nam je čast ugostiti ga. Francis Ford Coppola pravi je gospodin. Srdačan, nimalo umišljen i susretljiv čovjek - hvalio je Amerikanca Saša Šobot, voditelj marketinga restorana Proto.
Kuhar Branko Kusovac redatelju je preksinoć pripremio dubrovačke specijalitete. Coppola (72) naručio je puževe na pelješki način i zapečeni file od orade s pastom od crnih maslina. Hrana ga je oduševila, ali preskočio je desert. Probao je i domaći pelješki liker od šipka. Piće mu se svidjelo pa mu je osoblje restorana darovalo bocu. Coppolu je u obilazak grada poveo predsjednik uprave Excelsior hotela, u čijoj luksuznoj vili Agava je i odsjeo. Oskarovca su očarale ljepote Starog grada pa je, doznajemo, inzistirao na večeri unutar dubrovačkih zidina.
- Bio sam ovdje prije 50 godina. Grad se promijenio. Postao je turistička meka - rekao je Coppola.
Dubrovnik je napustio u petak poslijepodne privatnim zrakoplovom.
Tajna ukusnih puževa je u pelješkom bijelom vinu
Luksuzni dubrovački riblji restoran Proto redatelju Coppoli poslužio je puževe u bijelom vinu, češnjaku i maslacu. Ondje je nekoć jeo i engleski kralj Eduard VIII. Specijaliteti kuće su punjeni zapečeni jastog s rižotom od divlje riže, tartufa i gljiva, ribarska juha u šalici i druga jela.