To je to što me zanima!

Brina je padom s konja izgubila pamćenje: 'Bila sam u šoku, glazba mi je puno pomogla...'

Mlada pjevačica dolazi u 'Superstar', u slobodno vrijeme najviše sluša jazz i R&B, voli Shawna Mendesa i Lizzy McAlpine, legendarnog Olivera Dragojevića i Tošu Proeskog
Vidi originalni članak

U subotu u 20.15 na redu je druga epizoda glazbenog spektakla 'Superstar', a članovi stručnog žirija Severina, Nika Turković, Tonči Huljić i Filip Miletić željno iščekuju upoznati mlade nade glazbene scene koji će se pokušati izboriti za prelazak u drugu fazu natjecanja. Jedna od njih je i Brina Budić, mlada kantautorica iz Brežica. Osim što pjeva, Brina svira i klavir i gitaru.

Brina se prijavila u Superstar na nagovor obitelji i kako bi isprobala nešto novo. Odmalena je pjevala s mamom i svirala klavir pa je vrlo rano shvatila da je glazba njen poziv, a od tad piše svoje tekstove, snima pjesme i potove i to joj je, kako kaže, postalo dio života.

Osamnaestogodišnja Brina također se dugo bavila jahanjem, sve dok nije pala s konja i izgubila pamćenje. Glazba joj je uvelike pomogla da joj se pamćenje brže vrati.

- S tim se na početku nisam dobro nosila jer sam bila u šoku. Nisam znala što će se dogoditi, što ću trebati napraviti da mi se pamćenje vrati i bila sam u panici, ali onda sam polako shvatila da za sve treba vremena. Ne smiješ forsirati neke stvari nego moraš samo pustiti da se dogode. Glazba mi je puno pomogla. Na početku nisam uopće htjela ni svirati ni pjevati, ali sam shvatila da mi je to potrebno i to mi je jako pomoglo pri oporavku - kaže Brina, kojoj je tata iz Slovenije, a mama iz Hrvatske.

'SUPERSTAR' Zrinka iz Duge Rese ganula sve svojom pričom: Prošla sam par operacija, ali glazba je uvijek tu

Od nesreće se ne bavi jahanjem, ali konje i dalje obožava te se nada da će se u nekom trenutku vratiti toj aktivnosti.

Mlada pjevačica u slobodno vrijeme najviše sluša jazz i R&B, voli Shawna Mendesa i Lizzy McAlpine, legendarnog Olivera Dragojevića i Tošu Proeskog, a kad bi morala odabrati svoj glazbeni uzor, to bi bila Senidah. 'Ne znam zašto, ali kako pjeva i kako piše, osjećam svaku riječ i svaku notu. I baš bi voljela upoznati ju i snimit pjesmu s njom.'

Omiljenog člana žirija ne može izdvojiti i jedva čeka pokazati im što zna te se nada da će, kako žiri, tako i publika, prepoznati njene pjesme i da će joj se otvoriti put prema stvaranju karijere. 'Nadam se da ću ljudima prenijeti ono što ja osjećam kroz pjesme', kaže Brina.

- Ponekad pišem o tome kako se osjećam, ponekad pišem o tome kako vidim druge ljude u svijetu i to je samo od sebe došlo i nadam se da ću nastaviti napredovati. Kod kuće imam napisanih oko dvadeset tekstova sam melodijom tako da mogu izbaciti dvadeset pjesama pjesma ako ću se svidjeti ljudima - uz smijeh je zaključila mlada kantautorica.

LEON GRD (19) IZ IVANCA Harmonikaš iz 'Superstara' koji je osvojio Huljića: Svaku feštu me traže 'I tebe sam sit kafano'

A kako će se Brina snaći pred žirijem i hoće li se izboriti za ulazak u daljnji tijek natjecanja - ne propustite u novoj epizodi glazbenog spektakla 'Superstar' u subotu od 20.15 na RTL-u! Epizoda je dostupna i dan ranije na platformi Voyo.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare