To je to što me zanima!

Brala rajčice i paprike, radila u Playboyu, a sad ocjenjuje jela

'Počela sam se osjećati kao crna ovca u firmi, išla bih na posao i nosila sa sobom dvije vreće stvari i hrane, kao da se selim', ispričala je Željka kako je provodila dane u 'Playboyu'.
Vidi originalni članak

Gurmanka Željka Klemenčić (40) velika je ljubiteljica hrane, ali joj to nije oduvijek bio prioritet. Nakon stanke od dvije i pol godine vratila se u žiri kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj'.

Sama je počela kuhati iz hobija koji joj se do danas pretvorio u način života. Dok je bila studentica komparativne književnosti i rusistike, a potom i urednica magazina 'Playboy', imala je veliku želju baviti se gastronomijom. Cijele dane je provodila u redakciji pa nije stigla kuhati te su joj vrećice i kantice s ručkom postale njezina svakodnevica.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Nisam bila zadovoljna činjenicom da cijeli svoj dan ostavljam u redakciji, shvatila sam da beskonačna količina teoretiziranja o hrani ne vodi nikamo, da stvari koje gledam, čitam i konzumiram nemaju veze s onim što radim. Počela sam se osjećati kao crna ovca u firmi, išla bih na posao i nosila sa sobom dvije vreće stvari i hrane, kao da se selim - ispričala je Željka kako je provodila dane u 'Playboyu'.

Hranila se sirovom hranom koja ju je nagnala da se počne educirati o kuhanju i zdravoj prehrani. Voli jednostavnu hranu i čiste okuse, najdraža namirnica joj je cikla, a obožava pisati o hrani, gastrotradiciji i kuharima.

VIŠE NIJE MOGAO Špiček nije izdržao: 'Prekipjelo mi je pa sam morao dati otkaz'

Iako joj je to poslovni život, ona ga smatra i privatnim jer kuha za svoj gušt, društvo i obitelj. Dok je bila djevojčica, bila je bucmasta i bila joj je velika želja popraviti tijelo i brinuti o zdravlju.

Tad se bavila gimnastikom i tenisom, a sad voli jogu i trčanje. Prvi posao koji je radila bio je sezonski. Brala je rajčice i paprike, a potom je započela novinarsku karijeru i honorarno je radila za 'Radio Vinkovci'.

Deset godina je provela radeći kao urednica i novinarka, a u “Playboyu” je dala otkaz zbog, kako je svojedobno rekla, nedostatka slobode. Imala je različite novinarske pothvate, primjerice pokretanje kulinarskog priloga Nedjeljnog Jutarnjeg lista “Dobra hrana”. Ipak, to nije potrajalo.

Željki, pak, nije bio problem napustiti visoku poziciju u magazinu kako bi strast prema gastronomiji pretvorila u biznis. Nije željela samo slikati hranu i pisati recepte, već razvijati dublje gastro teme. 

24 PITANJA Chef Ivan Pažanin otkrio: 'Kod kuće sam ponekad goli kuhar'

- Mene zanima nešto što nije naslikavanje restoranske hrane, elitistički snoberaj, populističko pretiskivanje istih recepata unedogled. Kiosci i internet su zatrpani lošim receptima i ako želiš načeti bilo koju ozbiljnu temu vezanu za hranu, nemaš mjesto gdje bi je mogao potražiti - rekla je Željka jednom prilikom. Potom je okupila grupu istomišljenika i stvorila gastro magazin 'Mrvica'.

- Definitivno ne mogu živjeti samo od 'Mrvice', makar radim više nego što sam ikad u životu radila - rekla je gurmanka prije šest godina. Željkin partner Gordan Zečić bivši je urednik 'Playboya', a na televizijskim ekranima se nije pojavljivala posljednje dvije i pol godine jer je početkom ožujka 2017. rodila njihovo prvo dijete, sina Peru. Željka je sad ponovno s Tomislavom Špičekom (44) i Ivanom Pažaninom (34) u studiju. 

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU 'ZENZACIJE':

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 38

  • alexkler 25.10.2019.

    Odlične komentare na hranu daje i naravno da je stručnjak jer žena je radila i radi na sebi.

  • TinSoc 24.10.2019.

    Pri ocjenjivanju jela bila se korektna, ozbiljna i stručna. Ima sina Peru jer je čestita Hrvatica i uzorna majka.

  • rea0770 24.10.2019.

    Drago mi je da se vratila

Komentiraj...
Vidi sve komentare