To je to što me zanima!

Bora Čorba divio se 'vatrenima', ali nije mogao navijati za njih. Hvalio se i da ga voli Torcida...

U Sloveniji mi je došla grupa od 20 članova Torcide i bacili su mi šal Hajduka. Stavio sam ga oko vrata i rekao im: 'Imate pozdrav od delija sa sjevera'. Tako je naš susret završio neriješen, ispričao je Bora Čorba
Vidi originalni članak

Bora Đorđević bio je jedan od najvećih rokera s prostora bivše Jugoslavije, ali i čovjek koji se javno deklarirao kao četnik, nosio titulu četničkog vojvode i 90-ih je huškao na rat. Preminuo je nakon kratke bolesti u Ljubljani u 72. godini.

PREMINUO BORA ČORBA Genijalni pjesnik postao četnik i pjevao: 'Nemojte da stavim tačku na svu braću zagrebačku'

Bora je bio veliki navijač Crvene Zvezdea, a s velikim žarom gledao je i nastupe reprezentacije. Za Alo.rs je tijekom SP-a u Rusiji dao veliki intervju u kojem je pričao i o hrvatskoj reprezentaciji i kako su ga obožavali navijači Hajduka.

- Hrvati su me iznenadili, iako nikad neću moći navijati za njih. Ali nemam problema čestitati im i skinuti kapu. Ali kako da navijam za njih kad oni sportske događaje i dalje najavljuju kroz Oluju i tako se motiviraju. Poštujem ljude iz Hrvatske, imam tamo dosta fan klubova, u Zagrebu, Varaždinu, Čakovcu. Ali sad ću ih imati manje - rekao je prije nego je počeo recitirati:

"Ko probuši Subašića, častiću ga gajbom pića" i "Vida, koji ti je klinac, jesi li ti Ukrajinac?"

- Pred finale pevam iz svega glasa: "Nek Pogba Pol da neki gol" i "Mbape, brate, puni Hrvate!" - izrecitirao je Bora Čorba i dodao anegdotu s navijačima Hajduka.

- U Sloveniji mi je došla grupa od 20 članova Torcide i bacili su mi šal Hajduka. Stavio sam ga oko vrata i rekao im: 'Imate pozdrav od delija sa sjevera'. Tako je naš susret završio neriješeno - ispričao je Bora Čorba, koji je na jednom koncertu pjevao s Hajdukovim šalom oko vrata. 

Fotografije je objavio Večernji list.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • garfield58 07.09.2024.

    Čitam komentare i gubim se u toj mržnji u kojoj ne vidim jasnu raspodjelu tko kamo pripada...i tko koga mrzi...jer ovdje većini bitno je mrziti i vrijeđati nekoga..bitno im je da imaju i malo poticaja za to..ako i nemaju, naći će. A po meni u tom slučaju baš svejedno kome pripadaš...kojoj etničkoj skupini ili ideološkom opredjeljenju...običan si jadnik koji hrani u sebi zlo i mržnju i to ti je pokretač..jadan si u svom životu, svi su ti krivi..

  • taki vaki naki 06.09.2024.

    Koji naopaki članak... ali što očekivati od jugo-šugo nostalgičara, njihova sjećanja pozitivna za svakog koji je protiv Hrvatske. Pretpostavljam da bi i zagrebački Top radio rado sad pustio koju Borinu pjesmicu, kad im je normalno da i drugog mrzitelja Hrvatske, Štulića, puštaju u eter svaki dan i uzdižu u nebesa, i to redovito i više puta dnevno, evo i danas Azra im bila na repertoaru naravno, sad još samo i jednu popodnevnu i plan im je ispunjen, ne dira njih ni Štulićeva mržnja ni njegove izjave od kojih je jednu 2022 baš 24sata objavio: "Izjavljujem...., i da mi se, kao strancu koji nema ništa s vama, skinete s k****!" I sad, ako to nije dovoljno jasno ne znam što bi trebalo biti jasno i Top radiju i svima ostalima jugoljupcima.

  • Mr. Pickles 05.09.2024.

    Jedino se Mojmira s RTL potrudila napraviti detaljniji prilog o ovom "šarmantnom četniku" na HRT i Novoj ni riječi o ovom rokeru...

Komentiraj...
Vidi sve komentare