To je to što me zanima!

Bojana Gregorić Vejzović: 'Bitno je da se Zagreb čim prije sanira'

Ovo iskustvo ukazalo nam je koliko je važno ulagati i brinuti se o svojoj nekretnini, van okvira stana, jer naše nekretnine čini i briga o krovu, i ulaganje u podrume, rekla je
Vidi originalni članak

Glumica Bojana Gregorić Vejzović (49) za Story.hr se prisjetila najtraumatičnijih trenutaka prije točno godinu dana kada je Zagreb i okolicu pogodio snažan potres.

- Potres kao pojava kod mene izaziva jezu, i jedna sam od rijetkih sretnica u Zagrebu čiji dom nije stradao osim popucale farbe po stropu i novih dimnjaka koje smo napravili. Ovo iskustvo ukazalo nam je koliko je važno ulagati i brinuti se o svojoj nekretnini, van okvira stana, jer naše nekretnine čini i briga o krovu, i ulaganje u podrume. Prespora obnova je činjenica koja me užasava najviše zbog djece koja odlaze u školu, zbog nas koji svakodnevno hodamo centrom, a neke zgrade nisu sanirale osnovne stvari u godinu dana - razočarana je glumica.

Kaže kako je više ne zanima čija je odgovornost sanacije, već je jedino bitno da se Zagreb što prije sanira.

GODINU DANA KASNIJE Janjić i Lugomer prisjetile su se razornog potresa u Zagrebu: 'Bježali smo u strahu za život'

- Više me i ne zanima tko je trebao što riješiti, glavni grad Hrvatske zaslužuje hitno saniranje i neophodno je mijenjati zakone i obvezu stanovanja u centru. Dokle god će sanacija ovisiti o dogovoru među stanarima, dotle će centar propadati - rekla je. 

Smatra kako je dobar primjer za održavanje zgrada grad Beč.

- U Beču grad ispostavlja račun, bez pitanja, bez pogovora svakih sedam godina za obnovu fasade. Zašto primjerice Sting stanuje u povijesnom dvorcu? Zato što si može priuštiti konstantno ulaganje u starogradnju. Znam da ne bih prošla na izborima s ovim izjavama, ali živim cijeli život u centru i uistinu mislim da je vrijeme osvještavanja kako Zagreb jedino tako može zadržati povijesnu jezgru i kulturno značenje - zaključila je glumica.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Trump Jong Un 23.03.2021.

    Saznao sam ime Majinog bebača kako je upisano u matičnu knjigu rođenih, kolko date ? 👼

  • 23.03.2021.

    To je ta naša “kultura” življenja, sve izvan kućnog praga treba valjda biti nečija tudja briga. Ušminkani stanovi u dotrajalim zgradama gdje nitko nije brinuo o ulazima, zajedničkim zidovima, krovovima...

  • Luton Town 23.03.2021.

    jos jedna koja zivi u otetom stanu 45te i onda na sva zvona cvili

Komentiraj...
Vidi sve komentare