To je to što me zanima!

Bio je omiljena zvijezda 80-ih, a onda je nestao iz Hollywooda: Evo kako sad izgleda Moranis...

Rick Moranis glumio je u brojnim omiljenim filmovima, 'Ghostbusters', 'Draga, smanjio sam djecu', 'Flintstonesi'... A onda se, zbog obiteljske tragedije, povukao iz Hollywooda
Vidi originalni članak

Ne žalim ni za čime, život mi je prekrasan, pričao je Rick Moranis 2015. godine za The Hollywood reporter kada su ga upitali o odluci da se povuče iz javnog života. Ove godine navršio je 71 godinu, a najveću popularnost stekao je u filmovima 80-ih i 90-ih, među kojima su 'Ghostbusters' i 'Draga, smanjio sam djecu'. 

Zbog tužnih okolnosti povukao se iz Hollywooda prije skoro 30 godina, kada mu je supruga, kostimografkinja Ann Belsky, preminula od raka dojke. 

- Uzeo sam pauzu koja se pretvorila u dulju pauzu - rekao je 2015. godine. 

- Svima se događaju svakakve stvari, ljudi se prilagode, promijene karijere, presele se... Zaista, to je bilo sve što sam ja napravio - rekao je ovaj otac dvoje djece. 

Proslavio ga je film 'Ghostbusters' gdje je utjelovio Louisa Tullyja. 

- Ne možete glumiti s Billom Murrayem, Danom Aykroydom i Haroldom Ramisem i ne zabaviti se! - rekao je svojevremeno te dodao da kad mu je redatelj Ivan Reitman ponudio ulogu, nije mogao ništa drugo nego reći - da! 

VIDEO: KAMERE SNIMILE INCIDENT Glumca iz 'Draga, smanjio sam djecu' istukao muškarac na ulici

Svoju ulogu reprizirao je i u drugom nastavku filma 1989. godine. Iste godine izašao je i film 'Draga, smanjio sam djecu', koji je Moranisa približio i nešto mlađoj publici. U tom filmu utjelovio je tatu koji slučajno - smanji djecu. 

- Da se taj film radi danas, bilo bi to potpuno drugačije. Danas bi se radilo s računalnim grafikama i zelenim pozadinama - objasnio je 2020. Moranis. Snimljena su kasnije još dva nastavka tog popularnog filma, 'Draga, povećao sam djecu' i 'Draga, smanjili smo se', u kojima je Moranis reprizirao svoju popularnu ulogu. 

Uslijedili su filmovi 'Parenthood', 'Giants', 'My Blue Heaven', 'Big Bully', a utjelovio je i Barneyja u 'Flintstonesima'. 

No nakon smrti supruge 1991. godine, Moranis je odlučio posvetiti se više svojoj djeci, a kroz 2000-e se posvetio posuđivanju glasova. 

NAKON 25 GODINA Nije glumio nakon smrti žene, sad snima nastavak komedije...

- Radio sam sa zanimljivim ljudima, divnim ljudima - rekao je svojevremeno. 

- I život mi se promijenio, posvetio sam se svojoj djeci, što je puno drugačiji životni stil - rekao je. Ipak, godinama kasnije, Moranis je najavio kako bi se mogao vratiti na velike ekrane, i to u još jednoj verziji popularnog 'Draga, smanjio sam djecu' filma, a u kojem bi Josh Gad glumio njegovog sad odraslog sina, navodi People

No 2023. je Gad ipak objavio na društvenim mrežama kako su se pojavili problemi oko budžeta zbog pandemije Covida-19. 

Srećom obožavatelji su ipak mogli prije par godina ponovno vidjeti omiljenog glumca, i to u reklami s Ryanom Reynoldsom. 

- Pitali smo Ricka da snimi reklamu osam dana prije snimanja, više iz zezancije. No nakon nekoliko mailova i razgovora, pristao je. I bilo je prekrasno! Svi na setu su bili očarani njime, a ja najviše! Tako smo sretni što se vratio, i neka tako ostane - poručio je Reynolds na društvenim mrežama. 

Svega par tjedana kasnije, Moranisa je nepoznat čovjek napao na ulicama New Yorka. U rano jutro, blizu Central Parka, muškarac je udario glumca u glavu. Rick je završio u bolnici s bolovima u glavi, leđima i kuku. 

Moranisa su fotografi 'uhvatili' zadnji put u ožujku ove godine, par tjedana prije njegovog 71. rođendana. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • ivan_aa 19.10.2024.

    Spasio se kad je otišao iz Hollywooda, izgleda normalan čovjek.

  • patak Bubi 19.10.2024.

    Odlični klasični filmovi. A ovaj tip, na njemu baš vidiš da je dobričina.

  • zabijanjedojaja 19.10.2024.

    legenda od glumca i ljudina. neki črni klošar ga u prolazu nokautirao iz čistog mira samo zato što je bijelac. eto, New York.

Komentiraj...
Vidi sve komentare