To je to što me zanima!

Bill Cobbs: 'Vraćao sam se kući i svi su bili na ulici. Pitao sam što se događa? Kažu: 'Ti u filmu!'

Holivudski glumac ostavio je dubok trag s više od 200 uloga
Vidi originalni članak

Bill je preminuo u svom domu u Kaliforniji. Voljeni partner, brat, ujak, surogat-roditelj, kum i prijatelj otišao je mirno u utorak, a nedavno je proslavio 90. rođendan. Budite s nama u molitvama, oprostio se na društvenim mrežama Thomas Cobbs od voljenog brata, holivudskoga glumca Billa Cobbsa. Uzrok smrti zasad nije otkrio.

U 91. GODINI Preminuo je glumac Bill Cobbs

Rođen kao Wilbert Francisco Cobbs u Clevelandu, karijeru je počeo sredinom '70-ih na kazališnim daskama. Utjelovio je više od 200 filmskih i TV uloga. Pojavio se u mnogim naslovima, uključujući akcijski triler iz 1993. "Razbijač" i klasik "To što mi radiš" iz 1996. Nominiran je bio i za Oscara. Također je glumio u filmovima holivudske produkcije uključujući "The Hitter", "Kolo sreće" i Oscarom nagrađeni "Boja novca", "Noć u muzeju", "Tjelohranitelj"... Ipak, na njega je velik trag ostavila drama "Purlie Victorius".

- Ta me predstava naučila da mogu reći mnogo vrlo važnih stvari u kazalištu, na pozornici, televiziji, koje mogu zabaviti ljude, ali i dirnuti ih na različite načine - rekao je Bill svojedobno.

U 89. GODINI Preminuo je Donald Sutherland

Cobbs je imao iskustva i u zrakoplovstvu. Osam godina proveo je radeći kao radarski tehničar u zračnim snagama. Prodavao je i igračke, automobile, vozio taksi, popravljao uredsku opremu... Strastveno je volio glumiti, što mu je donijelo i mnogobrojne nagrade, od kojih je najznačajniji Emmy iz 2020. godine za seriju "Dino Dana".

- Uživam u tome što radim, stvarno uživam u tome. Uzbudljivo je imati projekt, raditi na njemu i vidjeti kako se ostvaruje, tako da stvarno nalazim sreću u ovome što radim - rekao je glumac 2012. godine.

Manjom ulogom u "Otmici Meteora 123", trileru iz 1974., izazvao je veliku pozornost bližnjih, susjeda, prijatelja...

- Vratio sam se kući vidjeti roditelje, majku i oca, a svi naši prijatelji i susjedi otišli su pogledati film i čekali da se pojavim. Pitao sam policajca na ulici što se događa, a on mi je odgovorio: 'Ti u filmu!' - otkrio je Cobbs prije nekoliko godina. No njemu je bila najdraža uloga zaštitara u filmu "Noć u muzeju: Tajna grobnice".

Bill se posljednjih godina života teško kretao sa štakama. Bio je toliko nemoćan da je na crveni tepih 2019. došao u kolicima. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • kojajeura 27.06.2024.

    Ostavio je on dublji trag nego u filmu, al eto kako to postaje novonormalno, onda ide clanak o njemu, umisto da ga se zaboravi za sva vremena

Komentiraj...
Vidi sve komentare