To je to što me zanima!

Bili smo na setu emisije Hell's Kitchen: Tom Gretić otkriva hoće li biti baš kao Gordon Ramsay

Na setu novog RTL-ova showa, koji kreće 31. siječnja, prilično je užurbano. Kandidate produkcija još 'skriva', no popričali smo sa chefovima koji su nam otkrili hoće li biti strogi kao Gordon Ramsay
Vidi originalni članak

U novom, prostranom studiju u Zagrebu već se desetak dana snima hrvatska inačica američke popularne emisije "Hell's Kitchen". Osamnaest natjecatelja, dva tima, jedan glavni i dva pomoćna chefa gledatelji će na RTL-ovim malim ekranima pratiti od 31. siječnja, a svi uključeni u projekt ne mogu dočekati početak emitiranja.

Set veličine 1500 četvornih metara čine dvije kuhinje, plava za plavi tim i crvena za crveni, veliki restoranski prostor, ocjenjivački stol za chefa Toma Gretića te, naravno, kamere, rasvjeta i sva oprema potrebna za ovakav projekt. Iz produkcije nam otkrivaju da je set postavljalo 50 radnika, a da je za realiziranje sezone potreban naporan i timski rad čak 100-tinjak ljudi.

Tom Gretić: 'Neću biti kao Ramsay' 

Sve prati 55 kamera koje snimaju kandidate 0-24, a posuđe koje će natjecatelji koristiti u ovom "paklenom" showu stiglo je u dva kamiona. Kuhinje bi trebale raditi kao i one "prave", restoranske, u kojima kandidati moraju biti spremni na brz rad, stresne situacije i neplanirane promjene.

Na setu smo sreli Toma Gretića, koji će u prvoj sezoni showa "Hell's Kitchen Hrvatska" imati ulogu koju je u originalnoj inačici imao slavni Gordon Ramsay.

Gretić je već dobro poznato televizijsko lice iz emisija "MasterChef" i "Tri, dva, jedan, kuhaj!", a otkrio nam je planira li on preuzeti poznati Ramsayev stil vođenja "kuhinje".

- Rekao bih da neću. Nikad neću prozivati i vrijeđati ljude na osobnoj razini. Neću vrijeđati osobu, možda ću viknuti jer je nešto prljavo, prepečeno ili loše servirano. Sigurno neću nekog nazvati magarcem, konjem ili išta slično poput njega - rekao nam je Gretić, naslonjen na ocjenjivački stol na sredini seta.

Možda ne koliko u kuhinji, ali Gretić ima i zavidno iskustvo u televizijskim emisijama. Ipak, otkriva nam da mu "Hell's Kitchen" možda i najviše leži.

Identitete kandidata za 'Hell's Kitchen' još čuvaju 

- Ovo je prvi format koji meni dopušta da budem ono što jesam, a to je chef kuhinje - objašnjava Gretić. Kao dugogodišnji chef kuhinje itekako zna koje osobine mora imati dobar kuhar.

- Kuharstvo je zanat koji se jako dugo uči da bi naposljetku mogli reći da baš znate kuhati. Nema osobe koja to ne može, ali puno ih ne želi. Imam prijatelje koji bi radije ostali gladni nego uzeli tavu u ruke - rekao nam je, pa dodao da od kandidata očekuje isto što i od svakoga kuhara: da su uredni, predani te što bolji u svom poslu.

- Važno je da su kandidati timski igrači. Nitko u kuhinji ne može sam daleko dogurati, pa ni ja. Važno je da zajedno napreduju, uče jedni od drugih, a do pobjednika ćemo lako doći kad bude vrijeme za to - dodaje Gretić, ispred kojeg su već poredana jela koja će uskoro ocjenjivati.

USKORO NA RTL-U Počelo snimanje 'Hell's Kitchen Hrvatska'. Tom Gretić otkrio što misli o kandidatima showa...

Taman je pauzirano snimanje epizode, kandidati su spremili jela i uzeli kratki predah. Identitete kandidata RTL još dobro čuva, ali nam iz produkcije otkrivaju da svi oni imaju nekog iskustva u kulinarstvu. Neki su već glavni kuhari u svojim restoranima, neki su radili sezonski u ugostiteljstvu, ali nikome kuhinja nije strano područje. Njih će kroz emisiju voditi vođe timova, Gretićeve desne ruke, pomoćni ili sous chefovi Ivana Bekavac i Ivan Vrbanec.

Što će raditi sous chefovi? 

Koji je njihov zadatak? Kako nam Ivan objašnjava, oni nadgledaju svoje timove. Dodaje i da je posao nešto drukčiji od onoga koji bi radili u "pravoj" kuhinji jer bi tamo više sudjelovali u kuhanju. Njima je ovo prvi put da sudjeluju u emisiji ovakvog tipa, pa su nam na setu otkrili kako su se snašli u novopečenim ulogama.

- Kako mi je ovo prvi veliki televizijski angažman, na početku sam bio uštogljen, glava mi nije radila. Evo sad sam se počeo malo oslobađati, ali mislim da imam još mjesta za napredak - šali se Ivan.

Njegova kolegica Ivana već ima iskustva pred kamerama, ali dodaje: "Ovo je novo iskustvo za sve nas, pa sam jako uzbuđena. Mislim da sam se dobro snašla, barem zasad. Snimamo tek nekoliko dana, ali imam osjećaj da je puno dulje".

- Kuhinja je sklizak teren, svatko se može pogubiti na nečemu. Nažalost, jako mala pogreška može dovesti do izbacivanja - dodaje Ivan. Složila se i Ivana te otkrila da su se neki kandidati ipak istaknuli.

USKORO NA MALIM EKRANIMA Kako će izgledati 'Hell's Kitchen Hrvatska'? Pobjednik će osvojiti nagradu od čak 30.000 eura

- Jesu, neki, ali sve se to brzo okrene kako se izazovi mijenjaju - kaže ona i dodaje da tempo snimanja zaista je intenzivan, ali i da su svakim danom sve uigraniji.

- Ovo je odličan format jer pokazuje kako stvarno izgleda rad u kuhinji. Ovdje se vidi da ima i stresa, ocrtava se pravo lice posla, što nekog može potaknuti, ali i odbiti - rekla je i dodala da su za nju osobine dobroga kuhara požrtvovnost, disciplina i spremnost na timski rad. 

100
na setu radi tim od stotinjak ljudi, a gradilo ga je 50 radnika
30.000
eura osvojit će pobjednik
18
je kandidata, kulinarskih entuzijasta i profesionalaca
1500 m2
velik je set, na kojem se nalaze dvije kuhinje - crvena i plava
55
kamera snimaju natjecatelje 0-24 koji su podijeljeni na dva tima
40-ak
toliko može restoranski dio primiti gladnih gostiju za koje će natjecatelji pripremati jela, a posuđe su dopremili u dva velika kamiona
1500 m2
velik je set, na kojem se nalaze dvije kuhinje - crvena i plava

POGLEDAJTE VIDEO: JE LI BRAD PITT ZAUSTAVIO VRIJEME? 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Maxitron 21.01.2024.

    Kakva glupost . Kaj Hrvati moraju navek plagirati a faliju se kak su pametni!  Ovo prenemaganje je k'o stvoreno za "Komediju" ,ma celu zimu.

  • Histrion 21.01.2024.

    Još jedna debilana,A pogotovo kad vidim ove moderne šefove sa bradama.Pa gdje je tu HASAP,gdje mu je maska kojom pokrije bradu?Jer znamo da dlake padaju,i sve to još javno se prikazuje na tv-u.Radio sam ugostiteljstvu tako da znam o čemu pričam,rođo moj očeš bradu,ok ne možeš u restoranu raditi a kamoli u kuhinji.

  • VolbeatDbv 20.01.2024.

    Odbijam gledati nešto što se zove sotonska kuhinja

Komentiraj...
Vidi sve komentare