To je to što me zanima!

Bajaga ususret koncertu u Areni Zagreb: 'Nismo planirali trajati 40 godina, ali volimo glazbu!'

Bajaga i Instruktori vjerojatno su jedan od rijetkih bendova koji su kroz 40 godina postojanja uspjeli opstati bez ikakvih pauza ili raspada
Vidi originalni članak

Momčilo Bajagić Bajaga sa svojim se Instruktorima priprema za veliki koncert u Areni Zagreb, koji će se održati 19. listopada u sklopu turneje "Samo nam je ljubav potrebna", kojom obilježavaju 40 godina postojanja. Uoči zagrebačkog nastupa, Bajaga je podijelio svoje emocije o dugovječnosti benda.

- Nije nitko od nas imao namjeru hajde da toliko trajemo, ja sam čak tada vjerovao da ćemo imati nekoliko svirki i to je to. Nakon toga mi je palo napamet da snimim još jedan album 'S druge strane jastuka', a nakon toga je  popularnost krenula uzlaznom putanjom i tempo je bio takav da nitko više ništa nije razmišljao, samo su se redale svirke i eto prošlo je 40 godina, a mi smo opstali - rekao je Bajaga. 

Turneju kojom obilježavaju 40 godina na sceni, u travnju je započeo upravo u Zagrebu, intimnim koncertom u Tvornici Kulture, koji je prema njegovoj želji bio remake legendarnog nastupa iz Kulušića. Karte za Tvornicu planule su u samo nekoliko sati, a na nedavnom koncertu u Beogradu okupilo se oko 40 tisuća ljudi, što su samo jedni u nizu pokazatelja koliko je bend popularan i nakon četiri desetljeća.

SUOSJEĆA SA STRADALIMA Lasagna je otkazao koncert u Sarajevu iz solidarnosti prema žrtvama poplave: 'Uz vas smo'

Bajaga i Instruktori vjerojatno su jedan od rijetkih bendova koji su kroz 40 godina postojanja uspjeli opstati bez ikakvih pauza ili raspada, što je velika rijetkost u glazbenom svijetu. Bajaga na to odgovara, baš u stilu naziva turneje.

- Mi stvarno volimo to što radimo. Ja se sjajno osjećam na bini i imam dobru ekipu koja uživa sa mnom na svirci. Nama to nije samo posao, ima tu istinski dosta zadovoljstva. Trudimo se stvarno. I to se negdje vidi po tome što nam je publika šarolika, ima od klinaca do starijih - dodao je Bajaga.  

VELIKI PLANOVI KOD GLAZBENIKA Ivan Zak priprema novi album, a planira i veliki koncert: 'U Areni sam pjevao 2017. godine'

Nakon Arene Zagreb, jubilarnih 40 godina obilježit će i u Splitu, 23. studenog, te u Rijeci, 20. prosinca, gdje će publika imati priliku uživati u cijelom opusu benda. Ulaznice za koncerte dostupne su putem sustava i prodajnih mjesta Eventima. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Jagoda jagoda 04.10.2024.

    Šta čekaju udruge? Ovaj je nedavno piva četničkkm vojvodi.

  • Serdar Antonio 04.10.2024.

    Hoće se ovaj ispričat na početku koncerta za svoj koncert u Kninu u slavu njihovoj “krajini” ? Udba-in plan je apsolutno uspio namečući nam turbo folk , yugo rock kao jedinu opciju glazbe koju bi trebali slušat. To se vidi po koncertima koje imamo diljem Lijepe naše.

  • Matek podravec u Irskoj 04.10.2024.

    Najjaci

Komentiraj...
Vidi sve komentare