To je to što me zanima!

Baby Lasagna javio se nakon odluke o donaciji: Iznimno sam sretan, a mnogi bi postupili isto

Vlada RH odlučila je danas nagraditi Baby Lasagnu s 50 tisuća eura, a Marko je odlučio donirati taj iznos potrebnijima
Vidi originalni članak

Vlada je danas održala sjednicu na kojoj se našao i Prijedlog odluke o dodjeli novčane nagrade Marku Purišiću, poznatijem kao Baby Lasagna. Vlada ga je odlučila nagraditi s 50 tisuća eura nakon što je ostvario povijesni uspjeh od samostalnosti Hrvatske na Eurosongu. 

Marko se nakon toga javio kako nagradu ne može prihvatiti i odlučio iznos donirati. Zamolio je premijera i Vladu da iznos od 25 tisuća eura doniraju Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom 'Mladen Ćepulić'.

'TO JE BILO TO' Marija Šerifović pobijedila je na Eurosongu 2007., a evo što joj je tada poklonila srpska vlada

Također, ostalih 25 tisuća eura Marko bi volio donirati Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica KBC Zagreb.

Javio se za Večernji list i objasnio svoju odluku o donaciji osvojene novčane nagrade.

DONIRA IM 25.000 EURA VIDEO Iz KBC-a Rebro zahvalili se Baby Lasagni: 'Iznenadio nas je! Novac će ići tamo gdje želi'

- Iznimno sam sretan što sam stavljen u situaciju u kojoj mogu pomoći bližnjima. Mnogi bi pomogli i učinili isto na mome mjestu ali nisu u prilici, pa neka i u njihovo ime ova donacija pronađe put do potrebitih. Zahvaljujem se još jednom Vladi RH koja je prepoznala moj rad i rad moga tima te nam pružila priliku da učinimo lijepu stvar za naše malene. Meow - poručio je Marko.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ravnatelj KBC-a Zagreb, Ante Ćorušić, je na konferenciji za medije zahvalio Marku na ovoj donaciji. 

- Posebno mi je to drago kada dolazi od najpopularnijeg Hrvata na svijetu! - istaknuo je Ćorušić te dodao kako je mladi istarski glazbenik svojim nastupom na Eurosongu 'silno pomagao u promociji domovine'. 

- Još jednom mu se zahvaljujem. Taj novac koji nam je donirao će biti upotrebljen tamo gdje je on htio - dodao je ravnatelj Rebra. Najavio je i kako će se krajem lipnja ili početkom srpnja otvoriti u novim prostorima Zavod za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica te da će Baby Lasagnu svakako pozvati na otvorenje! 

DONIRAT ĆE 50.000 EURA Hrvati oduševljeni gestom Baby Lasagne! 'Konačno netko na koga se trebamo svi ugledati!'

Marku je zahvalan i prof.dr. sc. Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj gdje se nalazi Zavod za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom 'Mladen Ćepulić'.

- Dok je pjevao, svi smo navijali za Marka, a sada nam je pokazao i koliko je velik čovjek - rekao je za 24sata Roić, presretan zbog geste našeg predstavnika na Eurosongu. 

Idi na 24sata

Komentari 55

  • Jelena_B. 17.05.2024.

    Nadam se da će te bolnice bar izraditi i izvjesti bar spomen ploču na kojoj će pisati "Novac za aparate je donirao Marko Purišić"

  • Repulsive 16.05.2024.

    Ja neznam sta se vi cudite,pa svatko normalan bi to napravio kome nije potreba za novcimma. Wtf??

  • 16.05.2024.

    Ko i ona kaj je pobjedila htz, ni centa ni dala

Komentiraj...
Vidi sve komentare