To je to što me zanima!

B. Ognjenović dijeli savjete za roštilj: Meso mora biti sočno

KUHAO JE PREDSJEDNICIMA Predsjednik žirija četvrtog Prvenstva Hrvatske u roštiljanju, Branko Ognjenović, daje savjete za najbolji roštilj
Vidi originalni članak

Glavni problem u pripremanju savršenog roštilja je igranje vatrom i začinima. Lagano zapečeno izvana i sočno iznutra dobitna je kombinacija bez obzira na komad koji pripremate, rekao nam je akademik kulinarstva Branko Ognjenović.

- U želji da jelo stigne vruće pred gosta često se predugo peče. Ovo vrijedi posebno za meso koje se tad presuši i, osim što promijeni okus, izgubi svoju strukturu i privlačan izgled - kaže.

Stručnom oku žirija neće promaknuti ni najsitniji detalj kad je riječ o higijeni radne površine, suđa i pribora, a veliku pažnju obratit će i na dekoriranje. Branko Ognjenović je chef svjetskoga glasa, koji je pripremao delicije za mnoge svjetske i domaće političare.

- Kuhao sam za Tita, Tuđmana, Mesića, Josipovića kao i za predsjednicu Kolindu - rekao je.     

Idi na 24sata

Komentari 18

  • alladin_1 28.06.2015.

    loš novinar koji nije napisao baš ništa a koji je sa time izblamirao gospodina Ognjenovića. jer sada ispada da ovakve gluposti on priča. Ovo bi trebalo već jednom počet sankcionirat.

  • Filomena 27.06.2015.

    treba imati svog dobrog mesara za dobit kvalitetan dio mesa, pa u pac ostalo lako i na roštilju, pod pekom ili tavu.

  • kung fu panda 27.06.2015.

    dobar pac i zgodni kuhar eto dobrog roštilja :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare