Večeras je u 'Večeri za 5 na selu' kuhala 31-godišnja Antonela iz Brod Moravica.
Na jelovniku simpatične Antonele našli su se između ostalog sastojci poput špeka, jaja, piletine, njoka, ali i ruma.
- Mislim da bi to sve trebalo biti domaće - komentirali su momci, a Petra je rekla da nije veliki ljubitelj ruma, ali ako je u kolačima u malim količinama, voljna je kušati.
Antonelin jelovnik sastojao se od predjela naziva Šareni tanjur, glavnog jela Smotano pile i deserta Pijane kocke.
- Imena jako malo otkrivaju, ali puno toga govore - šaljivo je komentirao Matija.
- Očekujem da će baza biti tradicija. Za razliku od jučer domaćica me iznenadila – bila je super - rekao je Ivica prije večere.
Kad je stiglo vrijeme da svi sjednu za stol Antonela je za predjelo servirala tradicionalno jelo njezina kraja, Goranski nadjev.
- Ovo je bila jednostavnija varijanta, na brzinu po meni. Nije to Goranski nadjev kakav je inače - rekao je Matija te dodao da je to tipičan uskrsni doručak koji je bio previše obilan pa mu je glavno jelo palo u drugi plan.
Došlo je vrijeme za glavno jelo Smotano pile, a Antonela je otkrila da je sama napravila i njoke.
- Meni je bilo prelijepo, a pile je bilo zamotano kao da ga je pravi kuhar motao - rekla je Petra.
- Mislim da je glavno jelo bilo baš pravo iznenađenje, možda je nijansu piletina bila nedovoljna sočna, ali zapravo jako, jako fina kao i njoki. Jako ukusno glavno jelo - pohvalio ju je Ivica.
Matija je otkrio da inače ne voli piletinu.
- Inače nisam ljubitelj piletine, ali uživao sam kao da nije bilo piletine - objasnio je Matija.
Desert Pijane kocke razveselile su goste, a komentirali su da Antonela nije stavila previše ruma već se fino osjećala kava.
Uslijedilo je ocjenjivanje: Petra je dala čistu desetku, Ivica devet jer mu predjelo nije bilo na razini kao i glavno jelo i desert, Matija joj je dao također devet, a Tomislav desetku i posebno pohvalio kolač.