Elektrotehničar Ante Maretić ugostio je ekipu drugog dana 'Večere za 5'. Za svoju večeru dobio je 39 bodova i tako prešao u ovotjedno vodstvo. Desetke je dobio od Željane, Mire i Martina, a devet bodova udijelila mu je Kristijana. 'Voljela bih da je sam servirao jela, a ne da sami uzimamo', objasnila je svoju devetku Kristijana.
Pripravu večere Ante je započeo desertom 'Slatko iz Zagore'.
- Ako imamo naranču i čokoladu možda će biti kremasto u šalici, a možda će biti i kolač s biskvitom - pretpostavio je Martin.
S obzirom na to da mu je majka slastičarka, Ante je želio da mu kolač ispadne što kvalitetnije. Uskoro je otkrio i da ponavlja rođendanski slijed koji je ponudio svojedobno prijateljima. Biskvit i kremu je završio spravivši kolač, a onda je uslijedilo predjelo 'Hladno iz Zagore'.
- Pršut je u Zagori, ona je hladna - ocijenila je Kristijana.
Mnoge je intrigirala tuna na jelovniku, a uskoro je Ante otkrio da se radi o pašteti za predjelo. Usto, poslužio je i domaće suhomesnate proizvode i sir. Za kraj, Ante se okrenuo glavnom jelu - 'Vruće iz Zagore'.
- To je peka, nema tu mudrosti - ocijenila je Kristijana.
Bila je u pravu, Ante je za kraj ekipi pripravio peku. Domaćin je jela priveo kraju, a ekipu je dočekao uz prigodne aperitive.
- Domaćin je bio malo uzbuđen, vidjelo se to na njemu - otkrila je Kristijana.
- Bio je opušten, veseo, fenomenalan - dodala je Željana.
Ekipi je kao aperitive ponudio lozovaču, višnjevac, orahovac i liker od rogača i limuna.
- Domaći liker Antinog tate je bio prva liga - komentirao je Martin.
- Višnju je mama radila? Baš je slatka - pohvalila je i mamin aperitiv Kristijana.
Uslijedilo je predjelo 'Hladno iz Zagore'.
- Servirano je bilo baš domaćinski, on je to donio i ponudio kako tko voli. Za ovakve prigode bih voljela da je servirao na tanjure. Okus jela je bio fantastičan - komentirala je izgled predjela Kristijana.
Pohvalila je, pak, dekoraciju stola. Ekipu je oduševila i činjenica da je Ante sam izradio stol na kojem je ekipa večerala.
- Pravo dalmatinsko, domaćinsko, iz Dalmatinske Zagore meso, dvije vrste sira - fenomenalno, paštetu od tune je dobro napravio - nahvalio je Antu i Martin.
'Vruće iz Zagore' je bila Antina peka za glavno jelo.
- Možda je sam trebao servirati svakome svoj tanjur - komentirala je Kristijana činjenicu da je svatko sam vadio glavno jelo.
- Peka mora imati toća, meso se mora raspadati i krumpir mora biti dovoljno pečen. To valja pogoditi i sve je Ante pogodio - komentirala je Kristijana.
- Meso se topilo u ustima, krumpir odličnog okusa, nemam zamjerke - dodala je Željana.
Za kraj, Ante je servirao 'Slatko iz Zagore'.
- Pravo mi se sviđa. Biskvit sočan, glazura taman da malo ubije slatkoću od čokolade, taman nakon peke - komentirala je Kristijana domaćinu.
- Okus je bio dobar, sočan, mokar kolač - dodala je Željana.
Nakon večere, domaćin je ekipi udijelio prigodne poklone. Gostima je potom za kraj zasvirao harmonikaš Ante pa se atmosfera podigla i zaključila lijepi ugođaj večere u Dicmu.