Sara i Ivan dobili su jednak broj šibica od farmera, pa je time glas Gazdarice bio presudan u tome tko će biti prvi duelist. Gazdarica Aleksandra je ostala pri svojoj odluci, a Ivan je ionako spašen glasovanjem publike. Kako im je Mia i priopćila, borba među gledateljima bila je vrlo tijesna. - Hvala svima. Ne bi mi teško palo i da sam dobio sve ove šibice. Em što ti se bliži rođendan, em što si prekrasna djevojka, meni je dijelom neugodno što sam ja obranjen - zahvalio se Ivan.
Sara je kazala kako je Ivan zaslužio imunitet jednako kao i ona, te nakon proglašenja prvog duelista, citirala je farmerima riječi svoje majke: 'Bori se i ostani takva kakva jesi, ja znam da ne bi sebe izgubila makar ovaj show trajao cijeli život. Igraj se, igraj djevojčice moja mila jer kad god da dođeš kući bit će pravo vrijeme da dođeš.'
Unatoč raznim nagađanjima farmera, Sara je za svoju suparnicu izabrala Annu, koja je predosjećala da bi upravo ona mogla završiti u dvoboju. - Anna, od tebe kao i od sebe očekujem da ne pokleknemo nego da idemo časno u dvoboj kako pravila i nalažu - rekla je Sara Anni.
Isto kao Anni, tako će i Sari ovo biti drugi dvoboj na farmi. - Bez obzira što se ja osjećam dobro, ovo mi je drugi dvoboj i imam osjećaj da sam izmrcvarena, umorna od svega, ali da ću se boriti – borit ću se - spremno je poručila Sara.
Između ostalog, Sara je prokomentirala i svoj odnos s Ivanom. - Moj odnos s Ivanom bi opisala tako da je on osoba s kojom ne razgovaram ne znam koliko, ne provodim ne znam koliko razgovarajući, pričajući o sebi neke stvari. On je osoba koja je uvijek tu za mene kao što sam i ja za njega. I ne samo za mene nego i za većinu farmera. Pružit će ti i zagrljaj, dobro u mom slučaju i poljubac, ali to je bio trenutak i to je bilo to. Ivan i nije moj tip. Ja znam sebe i poznajem svoje srce i znam da me vjerojatno vani još netko čeka, a kad odem, vjerojatno ću prvo pokucati na ta vrata - kazala je.
Mentor Joža doveo je na farmu ugostitelja koji je s farmerima pripremao jela po kuharici grofa Nikole Zrinskog. Tako su farmeri naučili napraviti jela od jelena u čemer juhi i piletinu u korijenu peršina, a naučili su raditi i knedle od jabuka.