Umirovljenica Ana Tetkov iz Vukovara ugostila je protukandidate četvrtog dana vukovarskog tjedna 'Večere za 5'. Za svoju večeru dobila je svega 23 boda. Dečki su bili puni kritika - Ana je dobila tri šestice i jednu peticu. Šest bodova dobila je od Đure, Danijela i Roberta, a svega pet bodova dao je Ani Leonard.
- Ana, kruha, masti i paprike ne ide na kruh sa sjemenkama, kobasica je bila istarska, a ne slavonska, glavno jelo bilo je bez priloga - objasnio je svoju ocjenu.
Puni kritika bili su i Danijel i Đuro, a Robert je ostao razočaran.
- Puno sam više očekivao, nažalost, ovo je maksimalan broj bodova koji sam mogao dati - zaključio je ocjenjivanje sutrašnji domaćin.
Ekipa dobro pretpostavila
Pripremu večere Ana, nekadašnja kuharica, započela je radom na glavnom jelu - 'Šarenom iznenađenju'.
Pretpostavke o mljevenom mesu bile su točne - Ana je radila mesnu štrucu.
'Rajski zalogaj' uslijedio je za desert. Ekipa je pretpostavila da će Ana raditi s medom i jabukama - i bili su u pravu. Pripremila je bosansku poslasticu - tufahije.
Domaćica je za kraj pripremila predjelo. 'Pijano i masno' odnosilo se na kruh s masti i kobasice u vinu.
'Vidio sam neku napetost'
Uslijedio je doček gostiju. Ana je kandidate dočekala uz prigodne aperitive - višnjevaču, rakiju i rakiju od bundeve.
- Vidio sam neku napetost i neorganiziranost, što me malo iznenadilo - komentirao je Robert Anin doček.
- Višnjevac klasika, rakiju od bundeve prvi put vidim, moglo je biti još - dodao je Leonard o izboru aperitiva.
- Probao sam šljivovicu, bila mi je dobra - zaključio je Danijel.
Predjelo razočaralo?
Predjelo je prvo stiglo pred Anine goste.
- Sam izgled predjela - oskudno. Mislim da dovoljno govori -komentirao je Robert predjelo.
- U Slavoniji tako nešto poslužiti za predjelo... Istarsku kobasicu... Poslužiti nešto čemu ne znate sastojke, nije prigodno - dodao je.
S njim se složio i Robert.
- Okus predjela je bio kao i svaki, to kod kuće svi jedemo, isto, ništa posebno drugačije - zaključio je o predjelu Danijel.
Ni Đuro nije bio previše oduševljen, no druga prilika stigla je u vidu glavnog jela.
'Jednostavno sam očekivao više'
'Šareno iznenađenje' izgledom se svidjelo Danijelu, no ne i Leonardu.
- Bilo je previše tartara na tanjuru, jednostavno sam očekivao više - objasnio je.
- Činilo mi se kao da je netko blenderom usitnio meso i napravio štrucu. Okusom mi se nije svidio - kritičan je bio Robert.
- Umak mi je bio standardan, nije bilo ništa posebno, da bi me zadivilo. Meso je bilo previše usitnjeno, možda je zbog toga bilo žilavo - dodao je Danijel.
Nije ih impresionirao niti desert
Posljednji je na stol stigao desert.
- Desert je izgledao previše jednostavno, jabuka, orasi i malo šlaga gore - komentirao je Danijel.
- Morala se više potruditi - dodao je Leonard.
- Okus deserta je bio zeru presladak, valjda je prevladao med - zaključio je Danijel.
Za kraj - zdravica
Nakon deserta koji ekipu nije nimalo impresionirao, Ana je udijelila prigodne poklone, a potom je sve zaključeno igrom iznenađenja -
kvizom o Vukovarsko-srijemskoj županiji.
- Iznenađenje je bilo totalni promašaj, nije mi se svidjelo. Igrali smo nekakav kviz, pitanja su bila onako... Ne znam što bih nadodao - zaključio je Leonard.
Robert je u kvizu pobijedio i dobio nagradni pjenušac. Uz zdravicu, ekipa je večeru kod Ane privela kraju.