To je to što me zanima!

Zlatibor će zadovoljiti i najzahtjevnije posjetitelje

S tradicijom razvoja turizma dužom od 120 godina, Zlatibor se na turističkoj karti Srbije izdvojio kao jedna od omiljenih destinacija za odmor
Vidi originalni članak

Moderan turistički centar s velikim brojem hotela visoke kategorije, apartmanskog i privatnog smještaja, modernim spa i wellness centrima, kapacitetima za razvoj kongresnog turizma, Zlatibor će zadovoljiti potrebe i zahtjeve svih kategorija posjetitelja. Izuzetno povoljan fizičko-geografski položaj, specifična klima i strujanje zraka, velika prostranstva pokrivena borovom šumom bili su razlog da Zlatibor dobije status jedne od najpoželjnijih destinacija. U prilog tome govori i činjenica da na Zlatiboru već dugi niz godina postoji Specijalna bolnica za liječenje bolesti štitnjače i metabolizma „Čigota“, koja je jedna od najuspješnijih ustanova ove vrste u Europi.

Za goste koji se odluče odmor provesti na Zlatiboru tijekom zime, na raspolaganju je ski centar Tornik, udaljen svega devet km od turističkog centra Zlatibor, na nadmorskoj visini od 1.110 - 1.490 m. S četiri uređene ski staze, žičarom, dva ski lifta tipa „sidro“, ski centar Tornik ima kapacitet od oko 5400 skijaša na sat i razvio se u jedan od najmodernijih skijaških centara u Srbiji.

Skijašima početnicima na raspolaganju je i malo skijalište Obudoevica, u centru Zlatibora, koje je odlično za sve koji je još uče. Staza na Obudoevici idealna je i za sanjkanje djece i predstavlja omiljeno mjesto posjetitelja Zlatibora, gdje se cijela obitelj može zabaviti na snijegu i uživati u zimskim čarolijama.

Jahanje, vožnja fijakerima i sanjkama koje vuku konji, istraživanje planine motornim sanjkama  samo su neke od aktivnosti kojima se posjetitelji Zlatibora mogu posvetiti. Posjetitelje će svakako oduševiti i  spomenik prirode „Stopića pećina“, muzej na otvorenom „Staro selo“ i Muzej pletilja u Sirogojnu, vodopad u selu Gostilju.... 

Poslije iscrpljujućeg dana provedenog na snijegu, gosti Zlatibora najbolje će se opustiti u ugodnom ambijentu nekog od mnogobrojnih restorana i uživati u ukusnim i nadaleko poznatim gastronomskim specijalitetima zlatiborskog kraja. Na meniju su neizbježni sir i kajmak, pršut, čuvena lepinja i naravno domaća rakija.

Idi na 24sata