To je to što me zanima!

Zbrda Zdola Festival 2024: Drugo Izdanje Rock'n'Roll festivala u Bjelovaru!

Bjelovar će od 13. do 15. rujna 2024. ponovno postati središte rock kulture u Hrvatskoj zahvaljujući drugom izdanju Zbrda Zdola Festivala
Vidi originalni članak

Ovo jedinstveno događanje, organizirano od strane Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar (CUK), donosi vrhunsku glazbu, bogat popratni program i nezaboravnu atmosferu koja će oduševiti sve generacije.

Jedinstvena lokacija u srcu grada

Ove godine, Zbrda Zdola festival održava se na novoj, jedinstvenoj lokaciji - Radićevom parku, jednom od najvećih i najljepših parkova u samom centru Bjelovara. Ovo je prvi put da se park koristi za događanje ovakvog tipa, što festivalu daje poseban šarm i stvara jedinstvenu atmosferu spajajući prirodnu ljepotu zelenila s energijom rock glazbe. Posjetitelji će imati priliku uživati u koncertima na otvorenom okruženi zelenilom i opuštenom ambijentom koji pruža ovaj prekrasan gradski park.

"Željeli smo našim posjetiteljima ponuditi nešto novo i posebno. Radićev park pruža savršenu kulisu za tri dana vrhunske glazbe i zabave na otvorenom. Prvo izdanje Zbrda Zdola Festivala prošle je godine privuklo velik broj posjetitelja. Krenuli smo sa srcem u organizaciju jer smo smatrali da Bjelovar zaslužuje rock festival. Odaziv je bio fantastičan, i ovo je tek početak nove, velike rock tradicije" istaknula je Ivana Hrpalo, ravnateljica CUK-a.

Bogat glazbeni program

Prvo izdanje Zbrda Zdola Festivala privuklo je iznimno velik broj posjetitelja, a ove godine očekivanja su još veća. Već sada najavljen je dolazak velik broj rock entuzijasta iz cijele središnje Hrvatske, s posebnim naglaskom na Zagreb, koji je od Bjelovara udaljen manje od sat vremena vožnje. Nakon prvog izdanja Zbrda Zdola festivala, organizatorima se javio ogroman broj bendova koji su prepoznali vrijednost i energiju ovog događaja. To je jasan pokazatelj da je festival već u prvoj godini postao prepoznatljivo ime na rock sceni, privlačeći pažnju glazbenika i obožavatelja iz cijele regije. Ova zainteresiranost dodatno je motivirala organizatore da ovogodišnji line-up obogate još raznovrsnijim i jačim imenima, čime Zbrda Zdola festival postaje nezaobilazno mjesto na mapi rock festivala u Hrvatskoj.

Evo kako izgleda line-up s rasporedom koncerata:

Petak, 13. rujna

20:00 - 21:00 - KRANKS

21:15 - 22:15 – TV EYE

22:30 - 23:30 – Zoster

23:45 – 00:45 - Karabin

Subota, 14. rujna

20:00 - 21:00 - Morison Hotel

21:15 - 22:15 - Septica

22:30 - 23:30 - Atheist Rap

Nedjelja, 15. rujna

20:00 - 21:00 - FYU

21:15 - 22:15 – Hotel Korzo

22:30 - 23:30 – Petar Punk

Svaka večer donosi jedinstveno rock iskustvo, pa se pobrinite da budete na Radićevom parku na vrijeme!

Besplatni koncerti i raznolik program

Tijekom tri festivalska dana posjetitelji će uživati u besplatnim koncertima na otvorenom, uz brojne popratne sadržaje. Sajam supkultura, koji nudi razne proizvode domaćih obrtnika, uključuje unikatne komade odjeće, gotičke majice, nakit i još mnogo toga. Novitet je „Games in Grass” – rockerski piknik s igrama za sve generacije. Za odrasle pripremamo skakanje u vrećama, Twister, nogomet u "bumper" loptama, a djeca će oslikavati labirint uz pomoć street art umjetnika. Poseban dio programa čine kreativne radionice, poput izrade instalacija od mreže i oslikavanja labirinta uz asistenciju street art umjetnika i grafitera. Također, ljubitelji tetovaža mogu se okušati u privremenim tradicionalnim hrvatskim tetovažama Eve Balažin.

Street art: 43JAM pretvara Bjelovar u umjetničku galeriju na otvorenom

Osim glazbenog dijela, ove godine festival donosi i poseban umjetnički program – 43JAM. Street art umjetnici iz Hrvatske i Europe od 10. rujna započinju oslikavanje murala diljem Bjelovara, pretvarajući grad u pravu otvorenu umjetničku galeriju. U sklopu ovog događanja, brojni umjetnici poput Tea Jurišić, Glow, Plus, Heis, Zeus, Chez, Casino, Azram, Boriz, Tizer, ThisOne, Hoeck, Skem, Stani, Hades, Lunar, Smack, Zmaja, Ikac, Cezar i Travis uljepšat će bjelovarske zgrade svojim impresivnim muralima. Ovo je jedinstvena prilika da građani i posjetitelji dožive Bjelovar na potpuno nov način, kroz prizmu suvremene umjetnosti koja mijenja vizuru grada.

Podrška i očekivanja

Festival je podržan od strane Ministarstva kulture i medija, Grada Bjelovara, Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije te brojnih sponzora koji su prepoznali važnost i potencijal ovog događanja. Svi sadržaji na Zbrda Zdola festivalu – uključujući koncerte, radionice i ostale aktivnosti – potpuno su besplatni za posjetitelje. Zato, nema razloga da propustite ovu jedinstvenu priliku i ne doživite pravi rock 'n' roll u Bjelovaru!

"Vjerujemo da će ovogodišnji festival nadmašiti sva očekivanja i postaviti nove standarde za buduća izdanja. Želja nam je da Zbrda Zdola postane sinonim za vrhunsku glazbu, zabavu i druženje te da se nastavi razvijati i rasti iz godine u godinu," zaključila je Hrpalo.

Za više informacija, uključujući detalje o izvođačima, dodatnim aktivnostima i rasporedu događanja, posjetite Facebook i Instagram stranice festivala kako biste bili u tijeku sa svim najnovijim vijestima i najavama.

Zašto ne biste završili ljeto u velikom stilu? S festivalom koji okuplja neke od najuzbudljivijih bendova, uključujući i rock legende poput Zostera i Atheist Rapa, to je savršena prilika za uživanje u vrhunskim koncertima, kreativnim radionicama i živahnoj atmosferi koja će vam uljepšati kraj ljeta. Ne propustite priliku biti dio ove rock avanture i uživajte u fantastičnoj atmosferi i glazbi koja će ispuniti bjelovarski Radićev park.

Vidimo se na Zbrda zdola festivalu u Bjelovaru.

Idi na 24sata