To je to što me zanima!

Zaštitite se na siguran način od komaraca i krpelja

Ljeto nam je stiglo u punom sjaju – puno sunca, vrućina preko dana i ugodnih ljetnih večeri na terasama. Još ako ste u blizini nekog zelenila, dojam je potpun. Ili ipak nije? Komarci!
Vidi originalni članak

Ove godine velikom broju komaraca doprinijele su i česte kiše koje su nas pratile cijelo proljeće te je dovoljno svega par toplih dana i prva generacija poletjela je u velikom broju. Uz komarce, koji predstavljaju pravu dosadu i napast, boravak u prirodi prate još jedne male krvopije, odnosno puno opasniji - krpelji. U šumama, na livadama, vrtovima, pa čak i u gradskim parkovima, predstavljaju opasnost od prenošenja bolesti kao što je krpeljni meningoencefalitis i lajmska borelioza.

Koju zaštitu odabrati

Osobna zaštita najučinkovitija je u vidu repelenta, odnosno odbojnog sredstva protiv komaraca no i pri njegovu izboru treba voditi računa o nekoliko stvari. Kako bi bili sigurni da je repelent učinkovit, mora biti registriran kao biocid s pripadajućim oznakama o kategoriji. Te oznake na proizvodu jamče da se radi o proizvodu koji sadrže sastojke koji su odobreni i učinkoviti u zaštiti od insekata. Druga vrlo važna stavka je odabir vrste zaštite – samo protiv komaraca, protiv komaraca i krpelja, za djecu ili odrasle.

U ljekarnama možete pronaći Zoom OFF® repelent u spreju koji pruža učinkovitu zaštitu od komaraca, krpelja, obada i drugih insekata. Djelatna tvar je ikardin u koncentraciji od 20 % što ga čini vrlo učinkovitim u odbijanju insekata čak do 12 sati. Ikaridin je sintetski repelent koji je razvijen u Europi, ali se u međuvremenu puno više proširio u Kanadi i SAD-u. Ima odlična svojstva u odbijanju komaraca. Preporučuje ga i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

Nova generacija repelenta

Vrlo je učinkovit i protiv krpelja, a prikladan je i za osjetljive skupine kao što su djeca od 2 godine te za trudnice i dojilje. Ne sadrži DEET, ne izaziva iritacije na koži, a ne ostavlja mrlje niti masne tragove na koži i odjeći. Zoom Off® sprej je sredstvo za zaštitu od komaraca i krpelja za cijelu obitelj, a zbog blagog mirisa i lagane teksture, vrlo brzo nakon nanošenja zaboravite da ga imate na sebi. I još nešto, Zoom Off® je hrvatski proizvod! Potražite u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama ili na poznatoj internet trgovini drogerija.hr.

Idi na 24sata