To je to što me zanima!

Evo kako do pregleda u privatnim poliklinikama bez visokih troškova

Uz novo zdravstveno osiguranje za samo nekoliko eura mjesečno više obavite sistematske i specijalističke preglede te laboratorijske pretrage bez dugih čekanja i uputnice
Vidi originalni članak

Specijalistički i sistematski pregledi, zajedno s laboratorijskim pretragama, ključni su alati moderne medicine u procjeni i očuvanju zdravlja. Otkrivaju bolesti u najranijim stadijima, kada su šanse za uspješno liječenje najveće. Zbog toga liječnici savjetuju da se ovi pregledi obavljaju najmanje jednom godišnje. Međutim, njihova pojedinačna vrijednost doseže i preko 100 eura, što ih mnogima čini nedostupnima bez uputnice ili dodatnog zdravstvenog osiguranja.

No, postoji jednostavniji i pristupačniji način. Jedinstveno zdravstveno osiguranje koje uključuje dopunsko zdravstveno osiguranje i preglede u privatnim poliklinikama omogućuje vam da za samo nekoliko eura mjesečno više od cijene osnovnog dopunskog osiguranja, sistematske i specijalističke preglede te laboratorijske pretrage obavite u modernim privatnim poliklinikama diljem Hrvatske. Ugovorite jedan od novih paketa Croatia osiguranja za već od 12,29 eura mjesečno i dobivate Dopunsko zdravstveno osiguranje s neograničenim pokrićima svih participacija za troškove pretraga, boravka u bolnici ili izdavanja lijekova s osnovne liste iz obveznog zdravstvenog osiguranja, i preglede čija vrijednost u pojedinim paketima prelazi i 200 eura. Pregledi iz paketa dostupni su u privatnim poliklinikama, bez dugih čekanja, bez uputnice i bez dodatnih troškova. Više informacija potražite na crosig.hr.

Zašto je važan sistematski pregled?

Ključni razlozi zbog kojih je važno obavljati sistematske pregledu su prevencija bolesti, odnosno njihovo rano otkrivanje kako bi se spriječile komplikacije i napredovanje bolesti. Kako navodi dr. Mia Milković Rajič iz Croatia Poliklinike, pravovremena dijagnoza osim ranog otkrivanja bolesti smanjuje troškove dugotrajnog liječenja, ali i pomaže kako bi se pratilo stanje postojećih bolesti i još bolje prilagodila terapija.

"Sistematskim pregledima najčešće otkrivamo kardiovaskularne bolesti, arterijsku hipertenziju, hiperlipidemiju, anginu pektoris, predijabetes i šećernu bolest tip 2. No, isto tako otkrivamo i bolesti jetre i bubrega, anemiju i ostale hematološke poremećaje kao i poremećaje plućne funkcije, dobroćudne i zloćudne neoplazme, odnosno razne vrste karcinoma, a posebno dojke, cerviksa, debelog crijeva i prostate te poremećaje štitnjače i osteoporozu", ističe dr. Mia Milković Rajič.

Zašto je važan specijalistički pregled?

Specijalističkim pregledima postižu se vrhunski rezultati u dijagnostici i liječenju, jer su liječnici specijalisti posvećeni specifičnim bolestima iz određenog područja medicine. Redoviti specijalistički pregledi mogu otkriti razne bolesti unutarnjih i vanjskih organa u vrlo ranim fazama. Specijalist kardiologije dr.med. Saša Mikuličić objašnjava zašto su primjerice važni pregledi iz područja kardiologije koji spadaju među najtraženije specijalističke preglede.

"Kardiovaskularne bolesti vodeći su uzrok mortaliteta i morbiditeta u razvijenim zemljama. Pravovremeni kardiološki pregled i adekvatna kardiološka obrada mogu otkriti arterijsku hipertenziju, ishemijsku bolest srca, različite kardiomiopatije i aritmije, nakon čega se započinje s adekvatnim liječenjem. Dobra kontrola čimbenika rizika kao što su dobra kontrola krvnog tlaka, masnoća u krvi i glukoze u plazmi smanjuju kardiovaskularni rizik", ističe dr.med. Saša Mikuličić.

Što otkrivaju laboratorijske pretrage?

Laboratorijske pretrage pomažu u prepoznavanju promjena koje su se dogodile u organizmu te daju mogućnost procjene dinamike liječenja ili procesa bolesti koji su od vitalnog značaja za dugoročno očuvanje zdravlja.

"Redoviti laboratorijski pregledi omogućuju rano otkrivanje bolesti i praćenje cjelokupnog zdravstvenog stanja pojedinca te time pomažu u prevenciji bolesti. Kompletna krvna slika može otkriti probleme kao što su: anemija, upala, poremećaji rada jetre i bubrega, te disfunkcija pojedinih organa, šećerna bolest i ostalo. Laboratorijske pretrage mogu biti učinkovite kada je potrebno promijeniti način prehrane, lijekove ili način života kako bi se oporavilo zdravlje i spriječila pojava drugih zdravstvenih tegoba", ističe dr. sc. Mišur Bauer, specijalist medicinske biokemije.

Evo kako do još više pogodnosti

Croatijinu policu zdravstvenog osiguranja možete povezati s ostalim osiguranjima u Spektru, jedinstvenom programu pogodnosti u kojem cijelo vaše kućanstvo ostvaruje brojne uštede i benefite.Pogodnosti koje mogu koristiti svi članovi kućanstva su: Kasica - iznos u eurima koji klijenti dobivaju na mjesečnoj bazi i mogu ga koristiti za plaćanje premije osiguranja. Gratis osigurateljne pogodnosti - police osiguranja koje klijenti dobivaju na dar. Popusti na osigurateljne proizvode - police osiguranja koje klijenti mogu ugovoriti s popustom te Popusti kod partnera - jedinstveni popusti na proizvode ili usluge tvrtki partnera.

 

Idi na 24sata