To je to što me zanima!

Tko se boji ribe još? Priprema ove namirnice na roštilju nije zahtjevna ako se držite osnova

U južnim krajevima ribu na gradele svrstavaju u glavne specijalitete. No u kontinentalnom dijelu još postoji oprez pri njezinoj pripremi unatoč tome što je recept za uspjeh prilično jednostavan
Vidi originalni članak

Svima su nam već dobro poznate blagodati ribe, kao što su to bogati izvori energije, proteina, masti i višestruko nezasićenih omega-3 masnih kiselina. Redovitim konzumiranjem ove namirnice čuvate i svoje zdravlje, a ima li išta ljepše nego kad znate da ukusan i zdrav obrok možete pripremiti vrlo jednostavno te u izuzetno kratkom roku? 

Mornar za roštiljem

Nije prevelika filozofija ispeći ribu na grillu, a upravo tako njezin fantastičan okus najbolje dolazi do izražaja. U pripremi ne treba komplicirati nego se držite jednostavnih koraka. Dovoljno je ribu poškropiti s malo maslinova ulja te solju i mirisnom mirodijom mediteranskih začina kao što su ružmarin i majčina dušica. Tako začinjena i marinirana, peče se na užarenoj rešetki dok ne poprimi zlatnu boju. Pravi gurmani servirat će je s tradicionalnom dalmatinskom mješavinom maslinova ulja, češnjaka i peršina uz dodatak kuhanoga krumpira. Ovako pripremljena riba je zdrava, nutritivno vrijedna, a okusom prava fantazija. Zato pozovite društvo ili obitelj i pripremite im ribu na roštilju te budite sigurni da će se tražiti porcija više.

A sada doznajte gdje potražiti kvalitetnu ribu...

Uz nagradni natječaj uronite u ljeto s najboljim ribama!

Hrvatski brend Cromaris lider je u proizvodnji i preradi premium mediteranske ribe vrhunske kvalitete. Riječ je o tvrtki koja je dobitnik Superior Taste Award 2021 za sve svoje prijavljene proizvode: brancina, oradu, hamu, gofa i zubatca. Njihova je misija razvijati kulturu zdrave i uravnotežene prehrane te konzumacije morske hrane. Zato neka njihova misija bude i vaša te iskoristite sezonu grilanja kako biste ljeto proveli s najboljim ribama i upoznali šarolike mogućnosti pripreme ribe na roštilju. Takav način pripreme donosi mnoštvo prednosti, a ističu se brzina pripreme, bogatstvo okusa, koje se postiže začinima i prilozima, te sjajna nutritivna vrijednost i pogodnosti za naše zdravlje. U infografici pogledajte ostale prednosti ribe na grillu, a na kraju članka čeka vas nagradni natječaj u kojem možete osvojiti Cromaris poklon bon od 200 kuna!

Nagradni natječaj je završen, hvala na sudjelovanju! Dobitnici su:
  • Ivanka Marić
  • Ivana Pipunić
  • Vladimir Rakoš
  • Jure Dodig
  • Vedran Potočki 
Idi na 24sata

Komentari 6

  • litravina 04.06.2021.

    Nemateeee pojmaaaaaa!!Koji petrsimul i bili luk??! Pa to se stavlja samo u salpe iz sporkoga mora!Riba se pece sa suncokretovin uljen i nikakve trave ,ruzmarini ni ostala sranja se ne stavljaju na ribu. I sol na veze jel se riba lipi na gradele ili ne ,stvar je jacine zerave tj. visine od zerave do ribe. Ej, drugi put pitajte nekoga iz DALMACIJE jako se to radi a ne lupetat pizdarije

  • Magneto 03.06.2021.

    Samo budaletina će soliti ribu izvana prije gradela, ribu se soli prije pečenja samo iznutra.

  • branko 1305 03.06.2021.

    Iz iskustva preporičam izvana ju nauljiti ali nikako soliti jer se prima za rešetku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare