To je to što me zanima!

Stigli su rezultati Prvenstva Hrvatske u dresurnom jahanju, a evo čiji jahači su pobjedili!

Prošli vikend održano je Prvenstvo Hrvatske u dresurnom jahanju na prostoru konjičkog kluba Evago u Zagrebu
Vidi originalni članak

U tri dana natjecanja izvedeno je čak 80 nastupa konja i jahača koji su se borili za titulu prvaka Hrvatske u sedam kategorija: seniori, juniori, mladi jahači, kadeti, amateri, pony jahači i osobe s invaliditetom. Događaj je bio otvoren za sve ljubitelje konja.

Najveći broj laureata potječe iz konjičkog kluba Trajbar Team iz Zaprešića, koji se klub profilirao u vrsni centar dresurnog jahanja u Republici Hrvatskoj.

Prvakinja Hrvatske u dresurnom jahanju u kategoriji seniora je Mija Brnić, članica hrvatske seniorske reprezentacije u dresurnom jahanju. Prvenstvo Hrvatske za seniore osvojila je već petu godinu za redom. Plasirala se i na velikim međunarodnim natjecanjima CDI3*Lipica, CDI3* Šamorin, CDI3* St. Margareten. U Konjičkom klubu Trajbar team trenira natjecatelje u dresurnom jahanju.

Žitković Tonka i Žitković Gita, sestre, svestrane sportašice te vrsne jahačice, osvojile su prvenstvo Hrvatske u kategorijama mladih jahača (Tonka) te kadeta i pony jahača (Gita).

Prvak Hrvatske u kategoriji osoba sa invaliditetom je Denis Žuljević, također odličan sportaš Konjičkog kluba Trajbar team.

U kategoriji juniora najbolja je bila Sofija Bibić, mlada nada ne samo Konjičkog društva Zagreb već i hrvatskog konjičkog sporta, koja uz dresuru odlične rezultate ostvaruje i u preponskom jahanju te cross countryju.

Prvakinja Hrvatske u kategoriji amatera zasluženo je postala Magdalena Čurila Dušak, predstavnica Konjičkog kluba Varaždin, koja već dugi niz godina niže uspješne sportske rezultate kako u Hrvatskoj tako i u međunarodnim utakmicama.

Svi natjecatelji se u jednome slažu, a to je da je za ovakav naizgled lagan performans potrebno puno znoja, uspona, padova, suza i volje, no zadovoljstvo bavljenja jahaćim sportom kao i suživota sa konjima je neprocjenjivo.

Cijelu rezultatsku listu možete pronaći na stranici Hrvatskog konjičkog saveza ili na poveznici https://documents.konjicki-savez.hr/Dokumenti/Rezultati/1250.pdf.

Iva Knežević

Idi na 24sata