To je to što me zanima!

Premium turizam pomaže dostizanju ciljeva održivosti

Stories – Experience Premium Croatia
Vidi originalni članak

Mnogo je strategija i praksi koje mogu pomoći u postizanju ciljeva održivosti hrvatskog turizma. Među njima se ističe održivi charter koji pridonosi očuvanju okoliša, smanjenju emisija štetnih plinova, te promiče odgovorno ponašanje među turistima i operaterima.

„Naše inicijative protežu se od recikliranja i upotrebe ekološki prihvatljivih materijala do integracije obnovljivih izvora energije kao što su solarni paneli. Uvođenjem desalinizatora na sva naša luksuzna plovila, minimiziramo potrošnju vode i ublažavamo naš utjecaj na lokalne vodne resurse. Naša je flota strateški dizajnirana s manjim brojem kabina po jahti, čime značajno smanjujemo emisije štetnih plinova i otpada te gostima pružamo prostranije prostore i veći luksuz, povećavajući kvalitetu njihova boravka. Nadalje, uključujemo se u inicijative za očuvanje okoliša kao što je Green Sail, osiguravajući da buduće generacije mogu nastaviti uživati u ljepoti našeg Jadranskog mora,“ pojašnjava Zlatko Vodanović, CEO Adriatic Sailing.

Pružatelje premium usluga koji se pridržavaju visokih standarda održivosti okuplja platforma Stories - Experience Premium Croatia. Stories djeluje kao hub za tvrtke iz raznih sektora turizma kako bi zajedno promovirali i jačali premium turističku ponudu Hrvatske. A kada govorimo o premium ponudi, nautika je nezaobilazna. Čarter s posadom podrazumijeva profesionalnu posadu na plovilu, uključujući skipera i često drugo osoblje poput kuhara, hostesa i mornara. Ovu vrstu odmora biraju oni koji žele opuštenije i ispunjenije iskustvo plovidbe jer članovi posade se brinu o svim aspektima plovidbe. Premium charter podrazumijeva spajanje luksuza i napredne tehnologije.

„U Adriatic Sailingu osiguravamo da su naša plovila opremljena najnovijim sadržajima, od toga da je paluba optočena tikovinom, preko jedara Code Zero do ugrađenih aparata za kavu i svih vrsta vodenih igračaka. Naša predanost tehnološkim inovacijama prikazana je kroz značajke kao što je Tenderlift sustav, Starlink, bow nets and safety nets, pružajući gostima impresivna iskustva na plovilu. Neke od personaliziranih usluga koje pružamo su prilagodba obroka na temelju prehrambenih preferencija gostiju te iznajmljivanje vrhunskih igračaka za vodu kao što su E-foil, tiwal, jet-ski, seabobob i druge,“ kaže Vodanović.

Upravo oni koji idu korak dalje i predvode inovacijama i visinom kvalitete neprocjenjivi su članovi platforme Stories. Ona omogućuje pružateljima usluga veću vidljivost na međunarodnoj sceni, daje im podršku u promociji, umrežavanju i osiguranju visokokvalitetne usluge za turiste. Pokrenuta je kako bi pomogla brendirati Hrvatsku kao destinaciju autentičnih, premium doživljaja dostupnih tijekom cijele godine i na cijelom teritoriju Hrvatske, te tako i podržala Strategiju razvoja održivog turizma do 2030. godine.

„Pridružili smo se Stories platformi jer želimo dati doprinos ostvarenju ciljeva Strategije održivog razvoja, unaprijediti naše premium usluge i iskoristiti mogućnosti umrežavanja za sveobuhvatni rast sektora. Naše članstvo u ovoj platformi ističe našu predanost izvrsnosti i inovacijama u industriji najma jahti, dodatno utvrđujući našu poziciju kao jednog od lidera u hrvatskom nautičkom turizmu,“ poručuje Vodanović.

Premium iskustvo je ono koje zadovoljava potrebe sve zahtjevnijih gostiju današnjice, a istovremeno stvara sretne goste koji najbolje promoviraju Hrvatsku. Pružatelji premium usluga mogu se učlaniti na webu platforme HGK Stories i podržati ucrtavanje Hrvatske na kartu premium destinacija Mediterana.

Idi na 24sata