To je to što me zanima!

Otkrivamo poslodavca koji je hit među mladima

Na koji način se nosi s novim generacijama i kako se pozicionirao kao željeni poslodavac otkriva nam kompare.hr - najveći nezavisni komparator u Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Dolaskom generacije Z organizacijska kultura se promijenila. Očekivanja zaposlenika sve su veća, a često mijenjanje radnih mjesta više nije neuobičajeno. Ipak, pronašli smo poslodavca koji unatoč promjenama preferencija djelatnika, iz godine u godinu privlači sve veći broj mladih talenata.

Na koji način se nosi s novim generacijama i kako se pozicionirao kao željeni poslodavac otkriva nam kompare.hr - najveći nezavisni komparator u Hrvatskoj.

Stopostotni porast tima u dvije godine

Za one koji još nisu upoznati s ovom tvrtkom, radi se o digitalnom servisu koji uspoređuje ponude osiguranja, kredita i telekomunikacijskih usluga. Uspješno posluje više od 12 godina, broji preko 140.000 zadovoljnih korisnika.

2022. godine investicijski fond Invera većinski je preuzeo kompare.hr, što je dovelo do značajnog rasta prihoda. Financijski trend rasta pratio je i trend zapošljavanja. Tako je kompare.hr u dvije godine povećao broj zaposlenika sa 125 na 250.

Prosječna dob unutar firme je 33 godine, a prednjače žene s udjelom od 65%. Pozitivnu organizacijsku kulturu potvrđuje da kompare.hr tim i dalje nastavlja rasti.

Kako kompare.hr privlači mlade talente?

Osim konkurentnih i stimulativnih primanja, uz ugovor na neodređeno, svojim djelatnicima omogućuje dodatno zdravstveno osiguranje, sudjelovanje u ulaganju u dobrovoljni mirovinski fond i MultiSport pretplatu. Uredi se nalaze u Rijeci, Osijeku i Zagrebu, a moguć je i hibridni rad.

Najviše djelatnika radi na poziciji prodajnih predstavnika. Njihovo radno vrijeme je 6 sati dnevno, a od ostalih call centara ih razlikuje što ne rade cold calling – kontaktiraju isključivo korisnike koji su sami tražili ponudu.

Trenutno traže nove prodajne predstavnike za auto osiguranje, a više saznajte ovdje.

Kakve talente traži kompare.hr?

Brojni su kriteriji kojima se vode pri zapošljavanju – od znanja, motiviranosti, timskog duha do ambicije budućih članova. Standardi su im, kažu, poprilično visoki, no opravdavaju ih konstantnim rastom.

Sve o procesu zapošljavanja i ključnim vještinama za kojima tragaju otkrila nam je Dora Mirt, voditeljica regrutacije kompare.hr.

“Kod zapošljavanja najvažnije nam je je li netko kompare.hr fit, dijelimo li istu misiju i viziju, uklapa li se u kulturu firme, je li jako motiviran, kreativan te želi li rasti i razvijati se s nama. U selekciji i zapošljavanju držimo do visokih standarda jer nam je važno da pronađemo pravu osobu za naš tim.”

Trend rasta prati i kompare.hr tech tim

Biti prvi i najveći komparator ne bi bilo moguće bez razvijanja tehnoloških sustava. U pozadini kompare.hr platforme su inovativni alati koji su u potpunosti interno razvijeni za potrebe kompare.hr. Razvija ih tim od 20 ljudi, koji trenutno traži pojačanje. Kakve tech talente zapošljava kompare.hr pitali smo Jana Bićanića, voditelja razvoja proizvoda.

“Naš tim za razvoj proizvoda čini 20 stručnjaka, uključujući product designere, product managere, product analitičare i developere. Zajedno razvijamo rješenja koja revolucioniraju tržište osiguranja.

Digitalizacija poslovanja je u srcu kompare.hr uspjeha. Naš cilj je pojednostaviti i ubrzati proces usporedbe i odabira financijskih proizvoda. To zahtijeva sofisticirane algoritme i intuitivno korisničko sučelje. Ponosni smo na naše tech uspjehe, posebno na integraciju s različitim pružateljima usluga što našim korisnicima omogućuje brzo i lako donošenje informiranih odluka.”

U 2024. godini kompare.hr ostvario je značajne tehnološke uspjehe. Sredinom godine razvijena je platforma KompareConnect, koja omogućuje digitalno nativnim tvrtkama jednostavnu distribuciju auto osiguranja. Prva uspješna implementacija ovog sustava ostvarena je na platformi KEKS Pay. Osim razvoja ove platforme, tech tim radio je na proširenju i nadogradnji robusne integracijske platforme s većinom osiguravatelja na tržištu i drugim registrima. 

“Kontinuirano unapređujemo korisničko iskustvo i pojednostavljujemo procese odabira financijskih proizvoda,” zaključuje Jan, naglašavajući važnost tech tima u održavanju kompare.hr vodeće pozicije na tržištu.

Sve informacije na kompare.hr

Ako ste u potrazi za određenom uslugom, ugovaranje je izrazito brzo i jednostavno. Posjetite kompare.hr i u par klikova pronađite usporedivo bolju ponudu osiguranja, kredita ili telekom usluga. Ukoliko se vidite kao kompare.hr fit, pogledajte otvorene pozicije.

Idi na 24sata