Kuhanje turske kave zaista ne zvuči kao znanstvena fantastika, no čini se kako je vrlo važno na koji se način priprema te s kojom kavom
Vidi originalni članak
Naravno, ukusi, ali i okusi se razlikuju i baš zato smo saznali koja su to tri načina pripreme koja će zadovoljiti svako nepce!U tome nam je pomogla Arabesca koja dugi niz godina osluškuje svoje kupce, njihove želje i navike. Evo što kažu…
1. Ulijte vodu u džezvu, zakuhajte je i odlijte jednu šalicu vode. Dodajte željenu količinu Arabesca kave i šećera, promiješajte, pustite da zakuha do podizanja pjene i ulijte šalicu odlivene vode.
2. U džezvi zakuhajte vodu, dodajte Arabesca kavu, promiješajte i nastavite zagrijavati do podizanja pjene.
3. Stavite Arabesca kavu u džezvu, kratko je ugrijte da pusti aromu, prelijte vrućom vodom i zakuhajte do podizanja pjene.