To je to što me zanima!

Otkrijte Centar za unapređenje kvalitete života "Apolon" Zagreb

Centar za unapređenje kvalitete života "Apolon" iz Zagreba već 16 godina promiče cjeloviti pristup zdravlju i dobrobiti svih generacija, nudeći jedinstvenu kombinaciju drevnih duhovnih tehnika i suvremenih metoda
Vidi originalni članak

Osnovan 2008. godine, ova udruga ima za cilj poboljšanje psihofizičkog stanja svojih polaznika putem raznovrsnih programa i edukacija, prilagođenih različitim životnim fazama.

Holistički pristup zdravlju i dobrobiti

Centar "Apolon" se ističe svojom misijom da kroz cjeloviti pristup poboljša kvalitetu života svakog pojedinca, usmjeravajući se na ravnotežu između fizičkog, mentalnog i emocionalnog stanja. To ga čini puno više od običnog centra za tjelovježbu. Kroz inovativne i specijalizirane programe, centar potiče svoje polaznike da razvijaju svoje tijelo, duh i um. Posebnu pažnju posvećuje osjetljivim društvenim skupinama, poput trudnica, majki, djece i starijih osoba, nudeći personalizirane programe usmjerene na njihove specifične potrebe.

Širok spektar programa i aktivnosti

Udruga nudi bogatu paletu aktivnosti koja uključuje tradicionalne tjelesne vježbe, ali i mnogo više. Uz tečajeve joge, yogalatesa i orijentalnog plesa, tu su i Tai chi te Qigong za žene, poseban program namijenjen očuvanju ženske energije i zdravlja. Osim toga, udruga nudi i korektivne posturalne vježbe, koje pomažu u poboljšanju držanja i smanjenju problema povezanih s nepravovremenim tjelesnim postavkama, te rekreativne vježbe prilagođene svim generacijama.

No, ono što centar "Apolon" razlikuje od drugih sličnih institucija je bogata ponuda antistresnih programa. Uključene su radionice o emocijama, svjesno disanje, relaksacija smijehom, oslobađanje glasa, zvukoterapija te Total Body Relax satovi potpunog opuštanja. Polaznici također mogu sudjelovati u Mindfulness meditaciji, obiteljskim i poslovnim konstelacijama te tehnikama emocionalne slobode (EFT – tapkanje). Ovi programi usmjereni su na smanjenje stresa, jačanje emocionalne otpornosti i postizanje dublje povezanosti sa samim sobom.

Edukativni programi za osobni razvoj

Osim programa tjelesne aktivnosti i opuštanja, "Apolon" je usmjeren i na edukaciju. Centar nudi raznovrsne edukativne programe, uključujući teme poput lakšeg roditeljstva, pravilnog dojenja, NLP edukacije, Access Bars te masaža i samomasaža, s posebnim naglaskom na prevenciju problema uzrokovanih dugotrajnim sjedenjem. Ovi programi omogućuju polaznicima da usvoje vještine i znanja koja im pomažu u svakodnevnom životu, kako u privatnom tako i u profesionalnom okruženju. Također, “Apolon” nudi i mogućnost dobivanja certifikata za neke od programa.

Podrška zajednici i cjeloživotno učenje

Jedna od temeljnih djelatnosti centra je promicanje prevencije i unapređenja zdravlja te poticanje osobnog razvoja i cjeloživotnog učenja. "Apolon" djeluje i na području zaštite ljudskih prava i duhovnosti, podržavajući kreativno izražavanje kroz razne programe i radionice. Centar nudi polaznicima mogućnost razvijanja vlastitih potencijala i suočavanja s izazovima u sigurnom i podržavajućem okruženju.

Personalizirani pristup i stručni tim

Centar "Apolon" ponosi se svojim certificiranim instruktorima koji imaju bogato međunarodno iskustvo te se kontinuirano educiraju. Svaki program osmišljen je tako da se prilagodi individualnim potrebama polaznika, a grupe su male kako bi se osigurala osobna pažnja i maksimalna učinkovitost. Polaznicima se nudi podrška kroz cijeli proces, čime se dodatno potiče njihov osobni rast i razvoj.

Zašto odabrati "Apolon"?

Ono što "Apolon" čini jedinstvenim je njegov sveobuhvatni pristup zdravlju i dobrobiti. Ovdje zdravlje nije samo odsutnost bolesti, već sklad između tijela, uma i duha. Kroz raznovrsne programe, centar nudi cjelokupnu podršku za postizanje ravnoteže u svim aspektima života. Osim tjelesne aktivnosti, polaznici imaju priliku raditi na svom emocionalnom zdravlju, osobnom razvoju i smanjenju stresa, što ih čini otpornijima na svakodnevne izazove.

Pridružite se zajednici "Apolon"

Centar "Apolon" otvoren je za sve koji žele poboljšati svoje zdravlje, energiju i raspoloženje. Bilo da se radi o tjelesnoj aktivnosti, edukaciji, meditaciji ili antistresnim radionicama, svaki član obitelji može pronaći nešto za sebe. Centar potiče povezivanje s vlastitom unutarnjom snagom i izgradnju harmoničnijeg života.

Za više informacija o programima, zainteresirani mogu posjetiti njihovu web stranicu ili ih kontaktirati putem e-maila na: apolon.studio@gmail.com. S "Apolonom", rad na sebi danas postaje temelj za jaču i sretniju budućnost.

Idi na 24sata