To je to što me zanima!

Opus Arena - najmoderniji stadion u Hrvatskoj

Tema tjedna ovog puta donosi priču o Opus Areni - najmodernijem nogometnom stadionu u Hrvatskoj.
Vidi originalni članak

Tema tjedna ovog puta donosi priču o Opus Areni - najmodernijem nogometnom stadionu u Hrvatskoj. Prvi korak prema realizaciji Opus Arene bio je dolazak mađarskih investitora u nogometni klub Osijek 2016., svega dvije godine kasnije počela je izgradnja, a stadion je dovršen prošle godine. 

Tema tjedna ovog puta donosi priču o Opus Areni - najmodernijem nogometnom stadionu u Hrvatskoj. Opus Arena jedini je potpuno natkriveni stadion u RH, a raskošni krov od 20.000 kvadratnih metara nagrađen je kolosom za iznimno građevinsko postignuće. Gradnja u kojoj je bilo angažirano mnogo osječkih firmi bila je izazovna jer se svih 15 hektara nalazi na močvarnom području. Zbog toga je bilo  potrebno maknuti 1.5m gornjeg sloja i navesti 1.5-2m kamenog materijala. 

Opus Arena je stadion engleskog tipa koji nema atletsku stazu i gdje se tribine spuštaju sve do samog travnjaka koji je hibridni s ugrađenim grijanjem. Zbog toga gledatelji imaju doživljaj kao da su zaista dio utakmice. 

Prilikom projektiranja i izgradnje konzultirani su UEFA, FIFA i HNS te stadion zadovoljava UEFIN standard elitne četvrte kategorije, u kojoj su i najpoznatiji svjetski stadioni poput Santiago Bernabeua i Camp Noua. Opus Arena ima 13.005 sjedećih mjesta, a zamišljena je tako da mimo nogometnih utakmica može ugostiti bilo koju manifestaciju koja ne mora nužno biti sportska. 

Idi na 24sata