To je to što me zanima!

Omiljeni spoj za idealan ručak: Slasni batci u pivskom umaku

Jednostavan umak na najslasniji će način začiniti pileće batke. Kombinaciji dodajte i omiljeno Staropramen pivo, pa uživajte u stvarno sjajnim okusima
Vidi originalni članak

Batci pripremljeni na ovaj način bit će idealan ručak tijekom tjedna. Dodajte im prilog poput riže, tjestenine ili kakve zdrave žitarice, poslužite uz sezonsku salatu i slastan ručak gotov je prije nego što možete zamisliti.

Želite li pak sačuvati ovaj recept za vikend uživanja i raskošan ručak s batcima u pivu u glavnoj ulozi, odličan prilog bit će okruglice od kruha ili kremasti pire krumpir. Na najljepši će se način spojiti s finim okusima gustog umaka od piva, a da biste postigli savršen spoj, kombinaciji dodajte i veliku čašu ohlađenog Staropramen piva.


Postupak pripreme pogledajte OVDJE


Potrebno vam je:

  • 4 batka
  • Sol,
  • Papar
  • ½ žličice mljevenih sjemenki korijandera
  • ½ žličice kajenskog papra
  • ¼ žličice kurkume
  • ¼ žličice đumbira
  • 2 češnja češnjaka
  • Ulje 
  • Kockica maslaca
  • 500 - 700 ml Staropramen piva


Postupak pripreme:

  1. Batke posolite, popaprite i pržite na zagrijanom ulju.
  2. Kada meso sa svih strana dobije lijepu boju, po potrebi dodajte kockicu maslaca i začine (korijandar, kajenski papar, kurkumu, đumbir).
  3. Dodajte pivo i kuhajte 30 minuta na umjerenoj vatri dok se umak ne reducira, dodajte češnjak i još malo maslaca pa kuhajte dok se umak ne zgusne.
  4. Poslužite s rižom ili sezonskim povrćem.

Kako to izgleda u kuhinji, pogledajte OVDJE!

Dobar tek!

Idi na 24sata