Za sve male, ali i velike ljubitelje ketchupa Zvijezda je pripremila omiljen proizvod u novom izdanju - Zvijezda ketchup kids, blagog i bogatog okusa, a s 30 posto manje šećera.
- Još uvijek neodoljivog okusa zbog kojeg je Zvijezdin ketchup prvi izbor potrošača, novi ketchup uz rajčicu, sadrži i mrkvu, buču i jabuku. Uz nove ukusne sastojke, proizvod će pažnju na policama trgovina odmah privući veselim dizajnom, izjavila je Jasna Pulić, direktorica sektora marketinga i razvoja u Zvijezdi.
U slučaju da i vaše dijete svako jelo voli ukrasiti prepoznatljivom crvenom bojom i neodoljivim okusom ketchupa, sada će to moći raditi i češće, pomoću ketchup kids, umaka namijenjenog djeci, ali i roditeljima koji žele svojoj djeci osigurati samo najkvalitetnije, a ukusne proizvode. Još kad kažemo da dolazi s 30 posto manje šećera, jasno je da je riječ o neizostavnom umaku u uravnoteženom jelovniku malih i velikih.
Ako Zvijezda ketchup ima jednu misiju - savršen zalogaj - Zvijezda ketchup kids ima još jednu – biti prvi izbor kod biranja umaka koji će zadovoljiti dječje potrebe. Proizvod dolazi u praktičnom pakiranju od 500 grama, s 30 posto manje šećera i mrkvom, bučom i jabukom u svom sastavu. Povrtno, a djeci poželjno! Za svaku prigodu i uz svako jelo, Zvijezda ketchup kids obožavat će cijela obitelj.
MINNI PIZZE S POVRĆEM
Sastojci za tijesto:
350 g glatkog brašna
150 g integralnog pirovog brašna
8 g soli
4 g suhog kvasca
2 žlice maslinovog ulja
250 ml vode sobne temperature
Sastojci za nadjev:
200 ml Zvijezda Ketchupa Kids
1 žličica origana
100 g cheddar sira, naribanog
200 g šarenih cherry rajčica, prepolovljenih
1 zelena paprika, narezana na trakice
1 mala glavica ljubičastog luka, narezana na trakice
100 g kukuruza
crne masline
malo maslinovog ulja
svježi bosiljak
Priprema:
- U zdjeli pomiješaj obje vrste brašna i sol. Dodaj suhi kvasac pa još jednom dobro promiješaj.
- Napravi udubinu u sredini tijesta pa u nju dodaj maslinovo ulje i vodu. Sve miješaj žlicom kako bi se sastojci povezali, a kada više ne možeš miješati, žilicom kreni rukama mijesiti tijesto. Tijesto mijesi dugo i energično kako bi postalo glatko i podatno.
- Zamiješeno tijesto sada prebaci u čistu posudu, premaži ga s malo ulja i prekrij ga prozirnom folijom. Ostavi ga na toplom mjestu da se udvostruči, oko dva sata.
- Podignuto tijesto prebaci na radnu plohu, kratko ga premijesi pa ga podijeli na šest jednakih dijelova za male pizze.
- Pećnicu zagrij na 220 stupnjeva, a veliki lim za pečenje obloži papirom za pečenje.
- Svaki dio tijesta razvaljaj valjkom u tanki disk ili mini pizze, pa ih prebaci na pripremljeni lim za pečenje.
- Premaži svaku pizzu žlicom ketchupa, posipaj ih origanom i ribanim sirom. Na kraju na svaku složi narezano povrće.
- Poškropi sve s malo maslinovog ulja i peci ih u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva, 10 - 15 minuta, ili dok se lijepo ne zarumene.
- Pečene pizze izvadi iz pećnice i odmah posluži.