To je to što me zanima!

Nova sportska igra: U Zagrebu se krajem rujna održava prvi Cornhole Festival

Cilj je da Cornhole do 2032. postane prvi sport na Olimpijskim igrama koji će žene i muškarci igrati zajedno!
Vidi originalni članak

Na zagrebačkom Jarunu će se u subotu, 23. rujna 2023., od 10 do 24 sata, po prvi puta održati Cornhole Festival.

Ako još niste čuli za Cornhole, sada je vrijeme da doživite ovu novu igru i uživo.

Što je Cornhole?

Riječ je o dinamičnoj igri u kojoj se dvočlani timovi natječu u bacanju Cornhole vreće prema drvenim platformama s rupom, a koje su udaljene nešto više od 8 metara. U svijetu Cornhole igra preko 24 milijuna ljudi, natjecanja se prenose i putem ESPN-a, a popularnost igre sve više raste i u Hrvatskoj.

U Hrvatskoj danas brojimo oko 300 aktivnih članova koji redovito sudjeluju u natjecanjima koja se organiziraju u Zagrebu Istri, te na Europskim natjecanjima pod organizacijom Američke Cornhole lige (ACL-a). Cilj nam je dodatno popularizirati igru u našoj zemlji, među svim generacijama, budući da za igru nije potrebno prethodno iskustvo, a posebice među djecom i mladima. Cornhole je, prije svega, inkluzivna igra, igra u kojoj nema podjele na ženske i muške timove, i mogu se uključiti svi koji žele unaprijediti svoje vještine, a pritom se i zabaviti, kao što kaže i naš slogan - Where skill meets fun“, naglasio je Marin Barišić, osnivač udruge Cornhole Croatia u Hrvatskoj.

Festival će okupiti igrače iz različitih dijelova Hrvatske i iz susjednih zemalja te je otvorenog tipa. Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem online obrasca na web stranici www.cornhole.hr, a pobjednike očekuju i nagrade.

Cornhole će se igrati u parovima, i svi timovi će igrati najmanje 4 kruga do 21. Cilj je, dakle, ubaciti vreće u rupu na suprotnoj ploči. Pogodak u rupu donosi 3 boda, dok vreća koja ostane na ploči donosi 1 bod, dok se samo razlika bodova prenosi u sljedeću rundu. Ekipa koja je osvojila bodove u prethodnom bacanju započinje sljedeće bacanje. Igrač može ubaciti protivničku vreću u rupu ili ju srušiti s ploče, a bodovi se zbrajaju kad su sve vreće bačene. Pobjednik je tko prvi dođe do 21 boda.

Osim natjecatelja, svoje će vještine moći isprobati i sami posjetitelji za koje su osigurani dodatni Cornhole setovi, ali i djeca, na posebno prilagođenom setu za najmlađe.

Sjajne nagrade

Naravno, festival ne bi bio potpun bez sjajnih nagrada za najbolje igrače. Organizatori su pripremili iznenađenja i vrijedne nagrade za pobjednike

Cornhole Festival 2023. ne bi bio moguć bez podrške vrijednih sponzora i partnera koji dijele strast prema spajanju sporta i zabave.

Festival će se realizirati uz pomoć sponzora: Amazinga, BiteMe nutrition, Decathlon, the Garden Brewery, Harat’s pub, RedBull, Wicked Wood Games i Zug Bar.

Ne propustite događaj

Festival je prilika za stvaranje novih priča, stjecanje novih poznanstava i prilika da svi budu dio nečeg velikog.

Prijave su otvorene sve do 22. rujna 2023., a dobrodošli su svi.

Idi na 24sata