Udruga biofila Hrvatske nakon uspješne organizacije Eko marketa u suradnji sa Zagrebačkom županijom nastavlja tradiciju za sve ljubitelje domaćih delicija uzgojenih na ekološki način i to 9. i 10 studenog u West Gateu koji slavi 15. rođendan. Manifestaciju su prozvali Eko studeni, jer će se održati i 23. studenog. U suradnji s Klubom prijatelja biofila događaj garantira široki asortiman zdravih delicija i rukotvorina. Na njihovu sajmu doživjet ćete atmosferu koju kreiraju naši vrijedni proizvođači s posebnim naglaskom na ekološku proizvodnju.
Upravo ekološki način uzgoja je izuzetno važan kako bi sačuvali okoliš i neophodnu bioraznolikost živih bića. Izuzetno je važno upoznati djecu sa značajem bioraznolikosti i zaštite živog svijeta za što će se potruditi članovi Udruge i vrlo aktivni članovi Udruge studenata biologije. Dječica će na njima primjeren način imati priliku upoznati sadašnje stanje i opasnost od izumiranja brojnih vrsta kukaca oprašivača te postupcima kako oni već u najranijoj dobi mogu pomoći. Svojeg malog biofila možete prijaviti sms porukom sadržaja “I ja sam mali biofil ime i prezime” na broj 092 19 19 831.
Poznati moreplovac Nenad Vlahović govorit će o bijegu od zapadnjačke civilizacije uz pregršt fotografija netaknute prirode s kojom se susretao.
BLAGODATI MIKROBILJA
U svijet mikrobilja i blagodatima konzumiranja koncentrata hranjivih tvari u sklopu radionice “Zašto jesti i kako uzgojiti mikrobilje “ na svojstven i praktičan način uvesti će nas Valentina Merz iz Etix Eko, poljoprivredna poduzetnica koja je svoj hobi pretvorila u uspješan posao. Prijava za besplatnu radionicu: sms poruka na broj 092 19 19 831 i sadržaj: “mikrobilje ime i prezime”.
SVE POPULARNIJE JESTIVO CVIJEĆE
O jestivom cvijeću u sklopu radionice “Jestivo cvijeće na našem stolu” upoznat će nas predsjednik Udruge biofila Hrvatske Albert Marinculić. Danas je jestivo cvijeće steklo popularnost među istraživačima, nutricionistima, kuharima i barmenima diljem svijeta. Prijava za besplatnu radionicu: sms poruka na broj 092 19 19 831 “cvijeće ime i prezime”.
BUDUĆNOST POLJOPRIVREDE JE EKOLOŠKA
Drugi dan obilježit će rasprava “Kakva je budućnost hrane proizvedene na ekološki način” u kojoj će sudjelovati znalci iz različitih područja, među njima vrsni proizvođači, predstavnici administracije i legislative, članovi akademske zajednice, predstavnici krovnih udruga ekoloških proizvođača i medija.
TOČKANJE ZA SVE UZRASTE
Umjetnost slikanja točkama fascinantna je, opuštajuća aktivnost koja nam pomaže da se usredotočimo na ono što radimo upravo sada čime nam omogućuje da se opustimo od svakodnevne užurbanosti. Različitim bojama možemo šarati po različitim predmetima i površinama - po posuđu, kamenju, tanjurima, okruglim drvenim, staklenim ili plastičnim površinama itd. Za sve uzraste Studio Varuna je organizirao kreativnu radionicu tehnike točkanja pod vodstvom Irene Antolak. Prijava za besplatnu radionicu: sms poruka “točkanje ime i prezime” na broj 092 19 19 831.
GRICKATI SLATKO I ZDRAVO
Grickati nešto ukusno je prikladno, sve dok posežete za zdravijim opcijama koje sadrže manje rafiniranih šećera. Zdravim slasticama obogatit ćete jelovnik s više vitamina i minerala, a obično i više vlakana. O idejama za pripremu upravo ovakvih slastica govorit će Ljubica Pavrlišak Marinculić iz OPG-a Ljubičin vrt. Za sudionike je pripremila i zabavu za nepce.
EKO STUDENI u Westgate Cityju nastavlja se i 23. studenog. Program je u pripremi no bit će predstavljeno„novo voće“ , osobito najsjajnija zvijezda, indijanska banana uz sudjelovanje predstavnika poznatog proizvođača Exotic King. U sklopu radionice „Zimnicom po svijetu“ upoznat ćemo i degustirati tradicijske proizvode različitih podneblja. Bit će tu i kutak posvećen zdravim navikama naših najstarijih. Neće izostati ni susret s djecom u sklopu već tradicionalnog Festivala malih biofila.
Zadovoljstvo im je predstaviti novog člana Kluba brački bistro Biomania koji otvara prvu franšizu krajem studenog u Zagrebu. Biomania je jedinstveni ugostiteljski concept koji u potpunosti dijeli vrijednosti Kluba prijatelja biofila.