To je to što me zanima!

Muči vas nadutost, bolovi u trbuhu i bol prilikom pražnjenja?

Drugim riječima - muči li i vas opstipacija? Opstipacija ili zatvor je problem koji prati sve dobne skupine, može se pojaviti kod djece, odraslih, a pogotovo kod starijih
Vidi originalni članak

Problem može biti uzrokovan lošom prehranom, nedovoljnim unosom vode, nedovoljnim kretanjem, nekim lijekovima, ali i stresom i drugim psihološkim razlozima. Problem se može dogoditi svakom povremeno, no nažalost nekim osobama može bit i dugotrajna smetnja.

Prva stvar na koju treba obratiti pozornost je prehrana i unos tekućine. Povrće, voće, cjelovite žitarice pripadaju u hranu s puno ostataka i nužne su za zdravu probavu. Među voćem koje podržava dobru probavu ističu se šljive i smokve. Nedostatak tekućine je također jedan od čestih uzroka opstipacije koji je lako riješiti. Kao pomoć mogu poslužiti i laksativi.

Vrlo učinkovit laksativ

Puno je različitih vrsta, no treba pažljivo izabrati proizvod koji će odgovarati organizmu. Neki laksativi imaju ograničeno korištenje i mogu imati neugodne nuspojave, pa treba voditi računa i o tome, posebno kod osjetljivih skupina kao što su djeca i starije osobe.

Jedan od vrlo učinkovitih, ali istovremeno i blagih laksativa je laktuloza. Ona pripada takozvanim osmotskim laksativima i doprinosi ubrzanju prolaska sadržaja kroz crijevo, odnosno veže vodu, povećavajući obujam fekalne mase, omekšava ju, te na taj način olakšava prolazak.

Laktuloza je sigurna i za djecu

Osim omekšavanja stolice, laktuloza ima i prebiotski učinak, odnosno podržava rast zaštitne mikrobne flore u crijevima, nužne za normalan rad probavnog sustava. Laktuloza je sigurna za primjenu i kod djece i kod trudnica, prikladna je i za osobe s hemoroidima te ne izaziva neugodne nuspojave. Po potrebi može se koristiti i dulje vrijeme.

Tri aktivna sastojka

U ljekarnama možete pronaći provjereni Prunulac tekući dodatak prehrani za redovito pražnjenje crijeva s koncentratom ploda suhe šljive, laktulozom i magnezijem. Kombinacija tri aktivna sastojka čini ga jedinstvenim na tržištu, jer je vrlo učinkovit, a ujedno i blag prema osjetljivim skupinama kao što su djeca i stariji.

Prunulac je dio hrvatske linije dodataka prehrani te je razvijen i proizvodi se u Hrvatskoj. Pogodan je za djecu stariju od 3 godine kao i za odrasle. Prunulac možete pronaći u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama ili ga možete naručiti OVDJE.

Idi na 24sata