Prvo otvoreno kušanje ovogodišnje berbe, udomaćio je restoran Tajer, jedini zagrebački restoran specijaliziran za međimursku kuhinju. Tijekom večeri na prosudbu gostima su svoje uratke ponudile vinarije Banfi, Cmrečnjak, Dvanajščak-Kozol, Horvat, Jakopić, Knehtl-Medenjak, Kocijan, Kunčić, Preiner i Štampar. Stabilan broj vinara uključenih u projekt Mladog Međimurja pokazuje da su vinari ustrajni u svom projektu koji je započeo prije šest godina i da popularnost tog mladog vina nastavlja rasti.
Projekt Mlado Međimurje je pokrenula druga generacija vinara, koja je na taj način Međimurje i Hrvatsku pridružila poznatim svjetskim vinskim regijama, posebice onima u Austriji i Francuskoj gdje se odabrana mlada, buteljirana vina nude na tržištu samo dva do tri mjeseca nakon berbe. Obilježje Mladog Međimurja je da je lepršavo, živahno i atraktivno vino, kojeg karakterizira lagani okus, niski alkohol, vrlo intenzivan i privlačan miris, vitko tijelo i izražena svježina. Idealno funkcionira kao vino za predah, neformalna druženja i obiteljske objede, a svoje će navedene privlačne karakteristike u najljepšem izdanju pružati od početka studenog ove godine, pa sve do kraja ožujka slijedeće.
Vina su dostupna u vinotekama i kod distributera vina širom Hrvatske. Neki od njih su: Vrutak, Puni Sepet, Bornstein, Vivat fina vina, Miva, Wine & more i Magma. Mogu se naći u brojnim restoranima i barovima, a također se mogu naručiti i direktno od vinara.
Mlado Međimurje, na MLADO.m svijet ostaje!