To je to što me zanima!

Kako se radi kremasta pesto pasta? Mladi špinat, rikola

U vrijeme kad se tržnice zelene, bilo bi šteta ne iskoristiti obilje mladog špinate i svježe rikole za pripremu ovog jednostavnijeg i zanimljivog pesta
Vidi originalni članak

Uz rikolu i špinat, za mediteranski „štih“ dodajte i aromatične sušene rajčice. U slast!

Sastojci:

  • 100 g Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
  • 200 g penna 
  • 50 g oraha 
  • 100 g rikole
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 30 g ribanog Ribanca
  • prstohvat soli i svježe mljevenog papra
  • 50 g sušenih rajčica 
  • 1 češanj češnjaka

Priprema:

U blender ubacite orahe, rikolu, maslinovo ulje, češnjak i sir (dio oraha dodajte na kraju radi hrksavosti!) Skuhajte tjesteninu i umiješajte Brzo & Fino vrhnje za kuhanje. Posolite, popaprite i umiješajte pesto iz blendera, a zatim i sušene rajčice. Poslužite posipano Ribancem!

Dobar tek!
 

Idi na 24sata