U vrijeme kad se tržnice zelene, bilo bi šteta ne iskoristiti obilje mladog špinate i svježe rikole za pripremu ovog jednostavnijeg i zanimljivog pesta
Vidi originalni članak
Uz rikolu i špinat, za mediteranski „štih“ dodajte i aromatične sušene rajčice. U slast!
Sastojci:
- 100 g Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
- 200 g penna
- 50 g oraha
- 100 g rikole
- 3 žlice maslinova ulja
- 30 g ribanog Ribanca
- prstohvat soli i svježe mljevenog papra
- 50 g sušenih rajčica
- 1 češanj češnjaka
Priprema:
U blender ubacite orahe, rikolu, maslinovo ulje, češnjak i sir (dio oraha dodajte na kraju radi hrksavosti!) Skuhajte tjesteninu i umiješajte Brzo & Fino vrhnje za kuhanje. Posolite, popaprite i umiješajte pesto iz blendera, a zatim i sušene rajčice. Poslužite posipano Ribancem!
Dobar tek!