To je to što me zanima!

Isprobajte tri burgera naših renomiranih chefova

Svaka namirnica ima svoj period i sezonu kada se najviše konzumira. Burger je klasik koji se jede tijekom cijele godine, a njegova popularnost nikada ne jenjava.
Vidi originalni članak

Zagrebačka gastronomska ponuda posljednjih godina nudi pregršt opcija, a posebice kada se radi o nezaobilaznim burgerima. Usprkos činjenici što ih u Zagrebu možete pojesti na gotovo svakom kutku, među bogatom gastronomskom ponudom ističe se street food destinacija gdje možete probati razne burgere na jednom mjestu – Rougemarin park. Upoznajte hrvatske chefove, posjetite festival Chef's Park i otkrijte fantastične burgere čiji će vas okusi osvojiti na prvu! 

Istinski obožavatelji ove ''fast food'' delicije dobro znaju da je za dobar burger potrebno uložiti mnogo više truda no što mislimo. Osim kvalitetnog, svježeg mesa koje mora biti začinjeno u pravoj mjeri, izrazito je bitna i kvaliteta ostalih namirnica - peciva, salate i umaka za koje je posebno bitno da budu svježe pripravljeni. A ako se netko vodi time, to je zasigurno Mario Mandarić. 

Ne dopustite da vas odbije dugačak red, jer na burger kakav on nudi zaista se isplati čekati. Osim što je veličinom impresivan, meso koje se poslužuje na Zero waste kućici, nevjerojatno je sočno i ukusno. Burger s govedinom sastoji se od pomno odabranih sastojaka, gdje se posebno ističe karamelizirani luk s daškom dima, koji pritom nadopunjuju savršeno pečenu sočnu pljeskavicu od govedine koja se praktički topi u tostiranom brioche pecivu. Tabasco, panceta, rajčica, zelena salata, topljeni sir, kiseli krastavac i džem od šljiva, dodaci su zbog kojeg burger Maria Mandarića jednostavno nećete zaboraviti.  

Za sve one koji su se zasitili standardnih burgera s mesom, na kućici Stjepana Vukadina, poznatog Masterchef sudca, očekuje vas prava riblja poslastica. Uvijek u potrazi za novim inspiracijama, s velikom pažnjom ka svježoj ribi i lokalnoj namirnici, osmislio je Tuna burger, načinjen od svega nekoliko sastojaka. Izgleda kao čudo, a takvog je i okusa! Steak od tune, crvena dimljena paprika, vlasac, rajčica, jaja i domaća majoneza u pecivu prava je mediteranska rapsodija okusa. Izvedba je precizna, okusi su čisti, a jelom dominira delikatna tekstura tune uparena s reskošću mladog luka, bogatim okusom drobljenog žumanjka i blagim okusom majoneze. Priznajemo, nismo znalci kad je posrijedi riba, ali ova nas je izvedba toliko oduševila da smo se vratili po repete. 

Zahvaljujući bogatom iskustvu, Marin Medak je pionir hrvatskog street food-a, strastveni chef i vlasnik poznatog zagrebačkog restorana RougeMarin koji je u zadnjih par godina postao prepoznatljiv upravo po svom istančanom ukusu i detaljima u pripremi burgera. Marin Medak je ovog puta za Chef's park pripremio Taleggio & Salsa burger, gurmansku poslasticu koja sadržava Taleggio sir, salsu od soljenih limuna, junetinu i pecivo od batata. Naizgled savršenog izgleda, burger nudi meso koje se savršeno spojilo s kiselim dodatkom limuna i kremoznim Talaggio sirom koji se smatra jednim od najstarijih mekih sireva. Što više stoji, tako mu aroma postaje sve snažnija. Okus je ugodan, blago slan te podsjeća na okus voća, a u ovom burgeru radi posebnu eksploziju okusa. 

Nemojte propustiti probati neka od ova tri burgera, jer Chef’s Park traje sve do 11. rujna. Tijekom trajanja Chef's Parka, na svoje će doći gurmani i gastronomi, jer će idućih nekoliko dana u Rougemarin Parku sve biti u znaku vrhunskih jela koja pripremaju Mario Mihelj, Vid Nikolić, Mario Mandarić, Stjepan Vukadin, Marin Medak i Robert Hromalić. Raznolika ponuda renomiranih chefova zaista privlači i zove na uživanje u vrhunskim jelima koje niste do sada imali prilike probati. Detaljan raspored i program događanja dostupan je na službenoj Facebook stranici Rougemarin Parka i Instagram profilu Rougemarin Parka. Radno vrijeme je od 17 do 23 sata radnim danima, a vikendom, petak i subota čak do ponoći.  

Idi na 24sata