To je to što me zanima!

GR8 Coffee Festival – Veliki uspjeh prvog festivala i najava drugog izdanja na novoj lokaciji

Drugo izdanje GR8 Coffee Festivala održati će se od 10. do 12. travnja 2025. godine, na novoj, još atraktivnijoj lokaciji, poznatoj kući za umjetnost i ljude – svima dragoj Laubi u Zagrebu
Vidi originalni članak

Festival kave koji se definitivno može mjeriti s europskim i svjetskim festivalima ove tematike, GR8 Coffee Festival održan ove godine na Zagrebačkom Velesajmu, uspješno je iza nas potvrdivši da je Zagreb stvarno zaslužio svoje mjesto na svjetskoj coffee mapi.

Drugo izdanje GR8 Coffee Festivala održati će se od 10. do 12. travnja 2025. godine, na novoj, još atraktivnijoj lokaciji, poznatoj kući za umjetnost i ljude – svima dragoj Laubi u Zagrebu.

Silvana Fanjek, direktorica GR8 Coffee Festivala, s više od 25 godina iskustva na liderskim pozicijama u industriji kave, istaknula je: “Prvo izdanje festivala pokazalo je da smo na pravom putu. Komentari posjetitelja, ali i izlagača su odlični. Prošlogodišnji festival pružio nam je svima tri divna dana odlične atmosfere i osigurao jedinstveno putovanje kroz svijet kave. Veselimo se novom izdanju, a ove godine kao lokaciju odabrali smo Laubu, koja će dodatno doprinijeti viziji ovog projekta kao poznato žarište urbanih i art evenata.“

S najvećim igračima iz industrije kave, inovativnim sadržajem i nevjerojatnom atmosferom, festival je okupio ljubitelje ovog pića 'koji život daje' i profesionalce iz cijelog svijeta, pružajući im jedinstveno iskustvo koje se pamti.

'Handpicked' izlagači bili su sastavljeni od poznatih domaćih i stranih brandova kave, speciality kava, ali i svih srodnih i pripradajućih brandova opreme za HoReCu, aparature za pripremu savršene kave i pjene od mlijeka, sustava za filtriranje vode, inteligentne tehnologije i professional coffee monitoringa.

Bogati program festivala uključivao je degustacije, praktične radionice, Latte Art Show, Coffee Cocktail Show, Cooking Show, Barista Challenge Show i mnogo više. Posebno su se istaknule cupping radionice koje su osigurale intenzivno druženje s kavom, gdje su sudionici uronili u dubine aroma i okusa uz vodstvo međunarodno priznatih stručnjaka.

„Tajming, lokacija i atmosfera festivala formirani su kako bi svi ljubitelji kave mogli uživati u jedinstvenom spoju kulture, inovacije, tehnologije, strasti i druženja. Na ovogodišnjem festivalu očekujemo još više, potičemo kreativu i out of the box razmišljanje naših partnera i izlagača, još bogatiji program, najnovije trendove iz svijeta kave i ugodnu atmosferu koja će oduševiti posjetitelje svih profila – od strastvenih ljubitelja kave do onih koji tek ulaze u taj svijet.“, objašnjava nam Silvana.

„Laubu smo odabrali kao novo, još atraktivnije mjesto održavanja festivala zbog svoje visoke urbane estetike, atmosferičnosti, savršenog spoja industrijskog i modernog dizajna, ali i uhodanosti po pitanju ugošćivanja važnih i velikih evenata. S obzirom na to da će u festivalskom programu biti i networking party gdje će puštati DJ Rea, vidimo ju kao idealno mjesto koje može ugostiti ovakav događaj.“, nadodaje.

Pripremite se za još jedan spektakularan GR8 Coffee Festival, gdje će kava ponovno biti zvijezda, a svi posjetitelji pozvani su da uživaju u svijetu aroma, okusa i nezaboravnih senzornih doživljaja!

Više o projektu pogledajte na https://gr8coffeefestival.com/

Idi na 24sata