Radionice, koje su dio projekta „Hrvatska 365 Gourmet“, pružaju vrhunski edukativni sadržaj i informacije o svjetskim trendovima u segmentu gastronomije i enologije, uključujući marketing.
Radionica u Osijeku održat će se 9. 11. 2017. u Muzeju okusa, a u Zagrebu 10. 11. u hotelu Westin. Na obje radionice posjetitelji će imati priliku poslušati predavanja o svjetskim kulinarskim trendovima, lokalnoj kuhinji, modernom slastičarstvu, sljubljivanju hrane i vina te menadžmentu restorana. Chef Lionel Levy, poznat kao predvodnik nove mediteranske kuhinje, u sklopu predavanja „Glava u zvjezdicama“ objasnit će što znače Michelinove zvjezdice, kako doći do njih te kako ih sačuvati. Na radionici će govoriti i chef Filippo Saporito, koji dolazi iz slavne gastronomske regije Toskane, okrunjen je jednom Michelinovom zvjezdicom i glavni je chef restorana La leggenda dei frati u blizini Firence. Svoj meni chef Saporito temelji na svježim, lokalnim namirnicama provjerenih proizvođača, a glavna atrakcija je tjestenina spremljena po tajnoj recepturi te razne slastice. Obitelj Saporito poznata je po sudjelovanju u raznim televizijskim „cooking” emisijama na regionalnim i nacionalnim programima kao što je emisija „La Prova del Cuoco” na RAI TV.
Chef slastičar Yoan Dessarzin održat će prezentaciju „Slatki dašak za lijepo sjećanje“, a Gabriel Vasquez „LoveMark - brendiranje emocijama“.
U programu radionice sudjelovat će i ugledna sommelierka Mira Šemić te Sandi Paris, četverostruki pobjednik nacionalnih prvenstava najboljih sommeliera koji je predstavljao Hrvatsku na brojnim europskim i svjetskim nadmetanjima sommeliera.