To je to što me zanima!

Dijete vam ima uši i gnjide u kosi? Imamo rješenje!

Uši su sitni paraziti koje predstavljaju čest problem u školama i vrtićima. Iako najčešće nisu ozbiljan medicinski problem, mogu biti vrlo neugodni i vrlo lako se prošire među djecom te stvaraju nevolje i roditeljima i učiteljima
Vidi originalni članak

Uši glave (Pediculus humanis capitis) mogu se razmnožavati samo na ljudskom tjemenu i njihov život počinje u stadiju gnjide. Takva sitna bijela jajašca obično se nalaze zalijepljena za korijen dlake, najčešće iza ušiju ili na stražnjem dijelu glave i teško ih je skinuti. Uši ne lete, a prijenos se uglavnom odvija izravnim kontaktom dviju glava.  

Kako prepoznati ušljivost? 

Uši su problem koji se javlja bez obzira na higijenu i uvjete života. Na prisutnost u kosu ukazuju svrbež, iritacija i crvenilo vlasišta kao posljedice bezbolnih uboda ušiju koje se hrane isključivo krvlju domaćina. Uporno češkanje može dovesti i do ogrebotina i rana na vlasištu, pa je njihovo uklanjanje vrlo važno. 

Kod pojave ušljivosti preporuča se pogled kose svih ukućana. Nakon što se uši i gnjide uklone, poželjno je nastaviti redovito pregledavati i iščešljavati vlasište svim ukućanima kako bi se bilo sigurni da su se uši u potpunosti uklonile. 

Rješenje za uši glave 

U rješavanju problema ušljivosti najbitnije je prekinuti reproduktivni ciklus uši glave. Za efikasno, neagresivno i bezopasno uklanjanje tih malih nametnika idealan su izbor LiceGuard proizvodi. Proizvodi su već više od 15 godina prisutni na hrvatskom tržištu i u njihovu učinkovitost uvjerile su se generacije korisnika. Oni omogućavaju otkrivanje uši, iščešljavanje gnjida i sprečavanje povratka uši na kosu.

Moć LiceGuard šampona je oslabljivanje čvrstog ljepila kojim su gnjide pričvršćene za kosu tako da se mogu puno lakše i u većem broju iščešljati i istovremeno omekšava kosu i time iščešljavanje i uši i gnjida čini lakšim. U kompletu sa šamponom dolazi i gusti metalni češalj koji omogućava učinkovito iščešljavanje gnjida.  

Električni češalj Robi Comb PRO zasigurno je najpoznatiji i najprodavaniji proizvod iz linije. Radi se o jedinstvenom proizvodu koji se može koristiti i više godina, na više djece, a često ga možete vidjeti i kod zdravstvenih voditeljica u vrtićima. Robi Comb Pro je patentirani električni češalj na baterije za detekciju i ubijanje ušiju u kosi. Posebno podešenim naponom, koji djeca ne osjećaju i nije opasan, dok lagano djetetu prolazite kroz kosu prilikom kontakta uš se ubija i iščešljava iz kose.  

Prevencija  

Redovitim pregledom kose pomoću povećala može na vrijeme otkriti ušljivost. Djeca trebaju posebnu pažnju posvetiti na međusobna posuđivanja kapa, ukosnica, češljeva i gumica za kosu. Na tržištu, za prevenciju, je dostupan i LiceGuard repelent u spreju koji odbija uši i omogućava jaku zaštitu. Ovim repelentom ugodnog mirisa divljeg cvijeća je dovoljno jednom dnevno poprskati kosu i raščešljati. 

Potražite u ljekarnama 

LiceGuard proizvode možete nabaviti u ljekarnama ili na poznatoj internet trgovini drogerija.hr s brzom dostavom na kućnu adresu. 

Idi na 24sata