To je to što me zanima!

Chili con carne s tamnom čokoladom i pivom

Novo ruho meksičkog klasika sasvim sigurno zadovoljit će najveće ljubitelje ovog specijaliteta, ali i one nešto izbirljivije
Vidi originalni članak

Chili con carne zasigurno je najslasniji predstavnik meksičke kuhinje. Osim graha, ovo jelo sadrži i slatkasti kukuruz te mljeveno meso koje mu daje na jačini. Naravno, nezaobilazan je i čili koji na fantastičan način upotpunjuje jelo.

Začini poput cimeta i korijandra te velike količine luka i češnjaka također su obavezan dio dobrog chilija.
Osim toga, vječnom klasiku poput ovog možete dodati mali zaokret pa ga začiniti omiljenim Staropramen pivom i finom tamnom čokoladom. Neka to budu samo vaši tajni sastojci koji će jelo učiniti bogatijim i još slasnijim.

Dobar tek!


Postupak pripreme pogledajte OVDJE!


Potrebno vam je:

  • 500 g mljevene junetine
  • 2 luka
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 2 češnja češnjaka
  • malo svježe mljevenog papra
  • malo sušenog timijana
  • sol
  • ½ žličice mljevenog cimeta
  • 1 žličica mljevene slatke paprike
  • 1 žličice čilija u prahu
  • 300 ml pasirane rajčice
  • 400 g crvenog graha (iz konzerve ili ranije skuhanog)
  • 300 g kukuruza šećerca
  • 30 g tamne čokolade
  • 300 ml Staropramen piva
  • Svježi listovi korijandera ili peršina

Postupak pripreme:

  1. Na malo masnoće dodajte narezani luk, a zatim papriku narezanu na kockice, kratko pirjajte pa dodajte nasjeckani češnjak, papar i timijan.
  2. Dodajte mljeveno meso i uz miješanje pirjajte 15 minuta, da se meso potpuno usitni i dobije finu boju.
  3. Posolite, dodajte crvenu mljevenu papriku, čili, cimet, pasiranu rajčicu, grah, kukuruz i tamnu čokoladu.
  4. Dodajte pivo i pirjajte na umjerenoj vatri tridesetak minuta, uz povremeno miješanje i dodavanje piva ili vode, po potrebi.
  5. Pred kraj pospite nasjeckanim listićima korijandera ili peršina.


Savjet! Poslužite uz tortilje, kuhanu rižu ili kukuruzni kruh.

Kako to izgleda u kuhinji, pogledajte OVDJE!

Idi na 24sata