Ništa se ne može mjeriti s vremenom koje provodimo u društvu prijatelja ili obitelji uz meso s grilla i osvježavajuću cugu, dok u pozadini svira vrhunska glazba i sve to u dubokoj hladovini. Upravo je takav doživljaj svojim posjetiteljima pružio Chill&Grill, ultimativni festival ljubitelja roštilja i gastronomskih delicija koji je završio u nedjelju 4.7.
Ovogodišnje izdanje Chill&Grill produženo je na rekordnih 10 dana i čak 100 sati zabave. Uz 30 poznatih glazbenih izvođača, od kojih je bilo 7 dj-eva i 10 bendova kao što su Detour, Bolesna Braća i Zembo Latifa posjetitelji su napunili prostranu jarunsku livadu na kojoj se održavao festival.
Tako je chef Marko Palfi podijelio savjete za recept lungić s gljivama i razne umake, a chef Jasmin Hajrula u svom je kulinarskom showu Studenac marketa otkrio tajnu za jedinstveni recept s kobasicom od bijele ribe. Na Chill&Grillu su sudjelovali i ugostitelji koje je okupila Hrvatska Obrtnička Komora kao partner cijelog projekta. U sklopu prezentacije jela pod pokroviteljstvom HOK-a kuhali su i učenici iz Obrtničke škole Slavonski Brod, a restorani Konoba Galinac, Baranjska kuća i Žganjer oduševili su mnoštvo pripremom svojih specijaliteta. Tu je i vrhunski pastry chef Max Todorov koji je spremao je slasni cheesecake, a chef Almo Čatlak kojeg je angažirala Mesna industrija Ravlić pokazao je kako se radi slavonski burger i hot dog s roštilj kobasicom i raznim umacima. U videu možete pogledati način pripreme ovog jela.
Tijekom trajanja festivala posjetitelji su saznali sve tajne za spravljanje roštilja - za okus je najvažnije dobro začiniti meso i povrće, a u tom izboru svakako prednjače Kotanyi začini koji oplemenjuju okus namirnica. Mnogi su chefovi i restorani, kako bi obogatiti okus jela, koristili i Zvijezda popularne umake majonezu i ketchup bez kojih većina nas ne može zamisliti razne obroke. Ljubitelji ćevapa i drugih delicija s roštilja mogli su probati meso s raznim Meggle dodacima poput kajmaka.
Ukoliko niste ljubitelj mesa, mogli ste probati i razne morske delicije, od lignji do zubaca i paštete od kozica, a tu se našla i neizostavna jadranska Cromaris riba koju su tijekom trajanja online Chill&Grilla spravljali pobjednici Chill&Grill natječaja. Uvod u završni desetodnevni event bio je Chill&Grill koji se na lokacijama Zagreb, Osijek, Rijeka i Split održavao više od mjesec dana. Pobjednici natječaja roštiljali su na odabranim lokacijama, a za dobar provod pobrinuli su se Pevex koji im je osigurao vrhunski roštilj i dobru cugu.
Nekima je nakon sočnog obroka pasala čaša vina rashlađene graševine Vezak dok su se drugi pak radije odlučili u dobroj hladovini opustiti uz Karlovačko pivo, a kako bi provjerili znanje velikih znalaca o tom popularnom piću, u sklopu Chill&Grill festivala organiziran je blind tasting u kojemu se od natjecatelja tražilo da s povezom preko očiju pogode okus piva. Pred njih su bile poredane različite vrste Karlovačkog piva, a tko je odnio pobjedu, provjerite u našem videu.
Tijekom festivala posjetitelji su mogli ekskluzivno provozati i novi Citroën C4 automobil, koji je većini testnih vozača ponudio ugodno korisničko iskustvo i udobnosti.
A ako ste se nakon svega ovoga umorili, mogli ste se izvaliti na udobnim i retro Pevex ležaljkama. Odmarajući se, svatko je imao i prilike vidjeti i natjecanje u kojemu se tražio roštilj majstor među prijateljima, a tko je odnio ovu laskavu titulu pogledajte u videu
Posjetitelji su na festivalu imali i mogućnost beskontaktnog plaćanja, koje danas predstavlja najsigurniji oblik plaćanja, a osim što je brže i sigurnije, Visa je svakome tko je na festivalu platio njenom karticom osigurala 10% popusta na cjelokupnu ponudu jela i pića. A nakon završetka festivala, kao pravi domaćini, sve smo očistili za sobom, u čemu nam je pomogao Permetal očistiti i najtvrdokornije mrlje s roštilja. Držeći se ekoloških standarda, Chill&Grill festival protekao je i u skladu sa svim propisanim mjerama Stožera.