Bilo je to davne 1964. Te godine prvo zrno riže umočeno je u finu čokoladu. Okus je bio izvan svih očekivanja. No kako se dobre vijesti brzo šire, tako je i čokolada s rižom postala dio asortimana svih konditora koji drže do sebe.
Oni kojima je čokolada s rižom omiljena žale se jedino na to da se teško zaustavljaju kad počnu jesti. I nakon našeg testiranja ostale su tek mrvice. A koliko volimo slatko, najbolje govori to što ni jedna čokolada nije dobila ocjenu manju od tri.
Pomalo nas je iznenadilo što je na prvo mjesto zasjela čokolada FirstNice. Ni kod čokolade ni kod riže nije bilo ozbiljnije zamjerke. Milka je vrlo slatka. Mikado i Dorina su dobili istu ocjenu. Za požešku čokoladu pojedini kolege su govorili da im ima previše riže. Ni čokolada im nije dovoljno slatka. No to može značiti i da u Zvečevu stavljaju više kakaa. Dorinina čokolada baš je fino kremasta.
Test ‘naslijepo’: U testu su sudjelovali zaljubljenici u hranu koji nisu znali čiji proizvod kušaju. Stavovi i ocjene nisu plaćeni, cenzurirani niti zlonamjerni. Nisu ni službeni stavovi redakcije nego osobni dojam kušača. Cijene smo prikupili 8. kolovoza.