Još dok su na stabljici, rajčice više vole toplinu nego hladnoću i zato ih nikako nije dobro čuvati u hladnjaku. Ondje će poprimiti brašnast okus, pa ih stoga radije držite na pultu. U hladnjaku ih čuvajte samo ako ćete ih kuhati, a ne jesti svježe. Ni krumpiru ne bi trebalo biti mjesto u hladnjaku jer će mu, baš kao i rajčici, preniske temperature pokvariti okus. Skladištite ga u smočnici, i to ne u plastičnoj vrećici nego u papirnatoj jer plastika “skuplja” vlagu te ubrzava truljenje. Luk isto tako ostavite u smočnici, odnosno na bilo kojem suhom i tamnome mjestu. Zbog nedovoljne cirkulacije zraka i vlage u hladnjaku će brže istrunuti. No pazite da ga ne čuvate u blizini krumpira jer on prirodno ispušta plinove koji će također ubrzati propadanje luka. Citrusno voće isto tako bolje je držati na sobnoj temperaturi. Čuvate li limune, limetu ili naranče u hladnjaku, kora će im postati gruba, tvrda, a i postat će manje sočni i ukusni.
Češnjak se ne hladi nego zrači
Češnjak će izdržati tri mjeseca na policama. Važno je samo da je na prozračnom i mračnome mjestu kako se ne bi navlažio.
Kruh može samo u zamrzivač
Kruh će se u hladnjaku brže osušiti i poprimiti ustajali okus. Želite li ga čuvati dulje od dva dana, bolje ga je staviti u zamrzivač pa podgrijati u mikrovalnoj.
Kečap stoji i na policama
Kupljeni pekmez, kečap i ukiseljeno povrće ne morate držati u hladnjaku jer sadrže dovoljno konzervansa koji će ih sačuvati od propadanja. Češnjak će izdržati tri mjeseca na policama. Važno je samo da je na prozračnom i mračnome mjestu kako se ne bi navlažio.
Lak postaje pregust
Čuvate li lak za nokte u hladnjaku, previše će se zgusnuti zbog niske temperature. Radije ga držite na sobnoj, ali što dalje od sunčeva svjetla.