Donosimo vam odlične recepte uz Cekin piletinu za vaš blagdanski stol. Dovoljno je samo malo mašte i začina za fina i kreativna jela. Dočekajte blagdane uz vama najdraža jela
Vidi originalni članak
Pileći file u oklopu od krumpira
Sastojci / 4 osobe
4 filea pilećih prsa Cekin (oko 150 g svaki )
malo maslaca 'z bregov
500 g kuhanog krumpira
2 jaja
50 g kiselog vrhnja 'z bregov
sol, papar, mljeveni muškatni oraščić
100 g sitno ribanog sira Ovidura
Priprema / 40 min
1. Pileće filee osolite, popaprite i pirjajte na maslacu uz stalno podlijevanje vodom ili juhom dok ne omekšaju.
2. Premjestite ih u vatrostalnu zdjelu.
3. Krumpir protisnite i pomiješajte s jajima, solju, muškatnim oraščićem, polovinom sira i vrhnjem.
4. Tu smjesu rasporedite po piletini, pospite preostalim sirom i zapecite u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 220 °C da se zapeče 10 –15 minuta.
Posluživanje
Poslužite vruće sa sezonskom salatom.