To je to što me zanima!

Zvonko Bušić: Da je Tuđman živ on ne bi izručio Gotovinu

Najveću krivnju za procesuiranje Oluje snosi Stjepan Mesić, smatra Zvonko Bušić. Kazao je kako ona slika dok pušta britanske novinare u tajni arhiv govori za sebe...
Vidi originalni članak

Najpoznatiji hrvatski emigrant Zvonko Bušić, koji je u SAD-u odslužio zatvorsku kaznu od 32 godine zbog otmice aviona i pogibije policajca, za Večernji list komentirao je aktualna zbivanja u Hrvatskoj. Generala Gotovinu usporedio je s likom kojeg u Hrabrom srcu glumi Mel Gibson. Smatra da su generala osudili na polagano umiranje. 

- Da je Tuđman živ on ne bi izručio Gotovinu Haagu iako je pristao na suradnju sa sudom - rekao je Bušić. 

Najveću krivnju za presudu generalima po njegovom snosi Stjepan Mesić. Kazao je kako ona slika dok pušta britanske novinare u tajni arhiv govori sve. 

- Ja Stipu Mesića ne razumijem. On ili je lud ili patološki mrzi hrvatsku državu. No, ima tu još krivaca. Većina ljudi koji su digli ruku da se procesuira Oluja sada se nude kao spasitelji nacije kroz Kukuriku koaliciju - zaključuje Bušić.

Nije zaboravio ni kritizirati HDZ kojeg optužuje za rasprodaju zemlje i korupciju. 

>>> Intervju u cjelosti čitajte u tiskanom izadanju Večernjeg lista.

Idi na 24sata

Komentari 148

  • Camil_1 16.05.2011.

    E moj Bušiuću koliko si nam ti sranja napravio.

  • Njonjo i Anemični 04.05.2011.

    vi svi koji pljujete po hrvatskoj i hrvatskim generalima po Tuđmanu,Bušiću itd Svi ste vi djeca udbaša i partizanska kopilad ali doćiće i taj dan ima Boga pa ćete platiti za svoje grijehe!!! Za mene je Bušić DOMOLJUB I ISTINSKI HRVAT i Zvonko živio ti nama još sto godina i moja djeca će znati o tebi da si bio borac za slobodnu Hrvatsku a ovi što jedu g...a i negativno pričaju o tebi ništa ti nemogu !!!!

  • Prva Proleterska_1 30.04.2011.

    Voljio je on i NAMU. Sad kolko si pametna prosuditi ćeš sama koga od tog dvoje više !

Komentiraj...
Vidi sve komentare