To je to što me zanima!

Zrakoplovni stručnjak o padu Cessne: 'Ti avioni kod nas tri ili četiri puta na godinu padaju'

Kako neslužbeno doznajemo upravo jedan od problema je taj što je avion bio mađarskih registracija, upućeni nam kažu kako oni nemaju pretjerani nadzor. Odnosno, naše službe ne mogu kontrolirati jesu li ti avioni u plovidbenom stanju
Vidi originalni članak

Zrakoplovni stručnjak i analitičar Alen Šćuric rekao nam je kako je prije letio s avionom koji se srušio, ali danas nije bio u njemu.

- Pala je Cesna, mađarske registracije, pet je putnika bilo unutra, jedan je poginuo. Koliko ja znam pali su u polijetanju. Takve se stvari dešavaju, hvala Bogu ne često, ali nama u Hrvatskoj takvi avioni padnu tri ili četiri puta godišnje, to je neki prosjek - rekao je Ščuric za 24sata.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dodaje kako uzrok pada može biti doslovno milijardu stvari.

- Mogu nabrajati sljedećih pet sati što može biti uzrok. Može biti svašta, od pilotske greške, preko greške na avionu, tehničke greške, stvarno može biti svašta. To su avioni koji nemaju sjedala unutra, oni se ne vežu, zapravo sjede na podu jedan na drugom. Svašta može biti uzrok - rekao nam je Ščuric.

MOTOR NIJE REAGIRAO Avion koji se danas srušio kod Zagreba prije tri godine se prevrnuo na krov kod Poreča

Kako neslužbeno doznajemo upravo jedan od problema je taj što je avion bio mađarskih registracija, upućeni nam kažu kako oni nemaju pretjerani nadzor. Odnosno, naše službe ne mogu kontrolirati jesu li ti avioni u plovidbenom stanju.

Više o padu Cessne kod Zagreba čitajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • zpetak 26.05.2024.

    Što tu treba lajkat?! Cesne su jeftini zrakoplovčići, možda i ok ali za takvu, manju kupovnu cijenu, teško da mogu biti kvalitetno održavani.. Tko god sjedne u 'to', treba staviti osobnu u usta, zbog lakše, kasnije identifikacije.. RIP mladiću!

  • Tiranosaurus 26.05.2024.

    Nikad nisam vjerovao..a i niti ću..tim kartonskim ambalažama s propelerima.

  • Zlatni_Pan 26.05.2024.

    Strože kontrole. Ne čujem baš da toliko padaju u Italiji, Njemačkoj...

Komentiraj...
Vidi sve komentare