To je to što me zanima!

Zoran otišao u Afganistan da bi obitelji osigurao krov

Ništa ga nije moglo spriječiti: Zoran Lepen želi svojoj obitelji osigurati krov nad glavom. Njegova majka htjela je dignuti novac na kredit da ne ide
Vidi originalni članak

Hrvatski vojnik Zoran Lepen (42) iz Zagreba jedan je od 295 Hrvata u sklopu Hrvatske vojske u Afganistanu.
- Pred mirovinom sam i, vjerujte mi, koliko god bilo opasno, došao sam nešto zaraditi da obitelji osiguram bar dio krova nad glavom. S mamom  je bilo najteže. Nudila mi je sve da ne idem od kuće. Znam situaciju u Afganistanu i nije me strah. Svaki izlazak iz kampa i svaka sekunda je opasna i nesigurna. Blindirana vozila, metak u cijevi, pancirke i kacige su tek dio obvezne rutine - kaže Zoran. Uplakana Zoranova majka jedva čeka da joj se sin vrati.
- Obećala sam mu podići kredit u zamjenu za 6-mjesečnu zaradu u Afganistanu. Samo da ne ide. No otišao je i rekao mi da ide pa makar i poginuo. Ne smijem niti pomisliti da bih ga mogla izgubiti - sa suznim očima i drhtavim glasom priča Zoranova majka Viktorija (70). Zoran zarađuje 90 eura po danu. Kaže da     je opasnost dio svakodnevice.
- Šokirao me prizor na očevidu bombaša samoubojice koji se raznio. Od njega nije ostalo gotovo ništa. Otpala mu glava i nešto razasutih komadića mesa stali su u plastičnu vrećicu - kaže Zoran. Njegova supruga Ksenija kaže da od straha uopće ne gleda i ne sluša vijesti.



VOJNIK ZORAN U HRVATSKU SE VRAĆA U RUJNU
Zoranovi roditelji su iz Vukovara, a sada žive u Poreču, a supruga i dvoje djece u Zagrebu. Otišao je u Afganistan na šest mjeseci. Obitelj ne želi slušati ni gledati vijesti sve dok se on ne vrati kući. Vraća se u rujnu.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • udrugabu 14.07.2009.

    ..@kalimeroNa2-viš kako su to ONI fino udesili, jednu sirotinju (koja ide po svijetu ratovati da bi preživjela) gurnuli na drugu sirotinju(narod Iraka)kojoj otimaju ono što je pripadalo njihovim precima(isto su najprije uradili indijancima,Aboriđanim...Tako su i nama preuzeli nacionalna bogatstva (još smo im i dužni 40 milijardi Eura), a onda su nas razoružali (ukinuli obavezno služenje vojnog roka kako se kad shvatimo da smo njihovi kmeti nebi pobunili) ostavivši nam tek \"profesionalnu vojsku\" koja onda po svijetu ratuje za njihove interese(a tobože za \"slobodu, demokraciju,protiv terorizma...\" i slična sranja).Mladima su masovnim medijima uvalilii kulturu \"konzumerizma i bezgraničnog uživanja\" s kojima neizbježno ide droga i promiskuitet...i šta će od nas ostati za 50 godina???Bit ćemo ko Aboriđani danas u Australiji...

  • ruba77 13.07.2009.

    sramota

  • kalimeroNa2 13.07.2009.

    postovani @udrugabu...Niti mi nije bila namjera vrijedati, prvenstveno Vas a niti ikoga na drugoga na ovom forumu i sire. Niti ne sumnjam i istinitost vasih navoda, samo sam vidio da sam malo pretjerao, inace nisam takav covjek. I sam sam dragovoljac branitelj sa 3 godine \"staza\", doduse bez privilegija, povlastica i slicnog, no nije to ni bitno. Drago mi je da u hrvatskoj na koncu postoje ljudi koji nakon svega vide razliku izmedu dobroga i loseg. Ovo svakako nije dobra stvar, ali je nelosa zarada, pa se, na zalost, na toj ironiji da zaraditi. Ja ovdje radim 12 sati dnevno, pomalo mi je i dosadno pa se ispricavam na obimu komentara. Posto je vremenska razlika +1 sat, meni je radno vrijeme u 19:00 zavrsilo pa vas sve lijepo pozdravljam iz prevruceg Iraka! I isprike jos jednom ako sma koga uvrijedio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare